contentPageImage

Training Oracle ADF 11g

Corporate beeld 3

Doelgroep

De training is voor Oracle ADF ontwikkelaars die webapplicaties met Oracle ADF 11g willen gaan bouwen.

Voorkennis

Voor deze training is basiskennis van SQL noodzakelijk. Basiskennis van Java is handig, maar niet essentieel. Een achtergrond in Oracle Forms is (tevens) een goed startpunt voor deze training.De Oracle ADF ontwikkelaars die al ervaring met Oracle ADF 10g hebben en nu de stap naar Oracle ADF 11g willen zetten en het ook prima vinden nog eens de fundamenten door te nemen zijn ook van harte welkom op deze training.

Omschrijving

Oracle ADF 11g trainingOracle's Application Development Framework (ADF) is een verzamelnaam voor een groot aantal Java/JEE-georiënteerde technologieën. Oracle ADF 11g en Oracle JDeveloper 11g ondersteunen een zeer productieve, declaratieve ontwikkelmethode waarin de ontwikkelaar met WYSIWYG-editors, uitgebreide drag&drop ondersteuning, property palettes en wizards de basis van (transactionele) web based applicaties ontwikkelt. Met deze methode en toolstack is webapplicatie-ontwikkeling allereerst een declaratief proces en pas bij geavanceerde functionaliteit een zaak van programmeren. In de training krijg je in heel beperkte mate met Java te maken.

In deze training maak je kennis met de ADF Business Components (ADF BC) die SQL gebruiken om de database binnen de Java-applicatie beschikbaar te stellen. In de Business Components implementeren we validatieregels, associaties (een soort Foreign Keys) en berekende attributen. Na een introductie van de JEE Standard JavaServer Faces gaan we aan de slag met ADF Faces RC. Dit is een zeer rijke Web 2.0-componenten-verzameling om interactieve webpagina’s mee te ontwikkelen. ADF Data Binding wordt vervolgens geïntroduceerd om pagina’s te ontwikkelen op basis van de Business Components en indirect op basis van tabellen en views in de database.

Onderwerpen

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • JDeveloper 11g, de tool waarin we gedurende deze cursus onze applicatie ontwikkelen
  • Oracle ADF Business Components
  • JavaServer Faces & ADF Faces Rich Components
  • Oracle ADF Data Binding
  • Oracle ADF Task Flows

Duur en kosten

Deze training duurt 5 dagen. De kosten voor het volgen van deze vijfdaagse Oracle ADF 11g training bedragen € 2690,-.

Eventuele vervolgtraining

ADF Masterclass

Wat kun je na de training?

Na de training ken je de weg in JDeveloper, kan je de Business Tier van ADF applicaties implementeren met ADF Business Components, kan je ADF Data Binding inzetten en ben je in staat ADF Faces toe te passen voor het bouwen van rijke Web 2.0-applicaties met AJAX-inside.

Na deze training heb je voldoende kennis om zelfstandig een eenvoudige ADF applicatie te ontwikkelen en kun je op volle toeren meedraaien in een ADF ontwikkelteam.

Trainingsdata

Er staat nog geen training gepland. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Locatie en tijdstip

Onze trainingen vinden plaats in het AMIS pand aan de Edisonbaan 15 te Nieuwegein. Trainingsdagen duren van 9:00 uur tot 17:00 uur, met een pauze van 12:30 uur tot 13:00 uur.

Interesse in deze training?

Neem contact op
met Lianne Verhoeven
Lianne Verhoeven - Marketing Manager AMIS

E-mail of bel 

030-6016000