foto van trossen druiven
Home architectuur agile architectuur software architectuur

Software Architectuur

De wereld wordt steeds afhankelijker van software. Of u nu bij de overheid, semioverheid of in de private sector werkt, software bepaalt in sterke mate het succes van uw organisatie. Daarmee worden de eisen die gesteld worden aan software ook steeds hoger. Bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, beveiliging, aanpasbaarheid, integreerbaarheid, beschikbaarheid, toekomstvastheid en beheersbaarheid.

Daarom is Software Architectuur een belangrijk aandachtsgebied van het totale software voortbrengingsproces. Met een goede Software Architectuur kun je software beter aan laten sluiten op de bedrijfsdoelstellingen van uw organisatie. En voldoet het beter aan de toenemende druk op de gevraagde eisen. Natuurlijk met acceptabele kosten.

De hele keten

Bij AMIS vinden we dat je Software Architectuur moet meenemen binnen het totale software voortbrengingsproces en dat het vanuit de gehele (keten)oplossing moet worden beschouwd. Goede Software Architectuur komt het beste tot stand bij een iteratieve manier van werken en daarom vinden we dat de Software Architect onderdeel moet zijn van het SCRUM-team. Zo borgen we dat eisen, softwareontwikkeling en architectuur hand-in-hand gaan, goed op elkaar zijn afgestemd en ook daadwerkelijk leiden tot de gewenste resultaten.

Een Software Architect van AMIS geeft invulling aan TOGAF producten zoals de Data en Applicatie Architectuur (ook wel Project Start Architectuur (PSA) genoemd). Dit doet hij zowel voor de huidige als voor de toekomstige situatie (inclusief de Architectuur Roadmap). We werken de Transitie Architectuur uit met een aantal architectuur alternatieven, inclusief kostenplaatjes (Total Cost of Ownership, ofwel TCO). Zo kunt u op basis van gefundeerde informatie de juiste keuzes maken.

Tenslotte werkt een Software Architect samen met de senior Ontwikkelaars aan een Software Architectuur/Design Document (SAD/SDD). Hierin zijn de algemene software structuur, ontwerp en bouwkeuzes met daarbij richtlijnen voor integratie patronen, software bibliotheken, foutafhandeling en (beheer) monitoring beschreven.

AMIS is Oracle expert

Een Software Architect van AMIS is een architect met een diepgaande kennis van de Oracle producten. Hij of zij is perfect in staat om vanuit ruime praktijkervaring de juiste vragen te stellen, de eisen boven water te krijgen en deze te vertalen naar de juiste Oracle producten. Daarbij worden ook de noodzakelijke principes, kaders en richtlijnen opgesteld. Een Software Architect van AMIS is daarbij een Agile Architect pur sang, die als geen ander in staat is de brug te slaan tussen bedrijfsvoering en IT.

AMIS architecten zijn Agile, TOGAF, ArchiMate gecertificeerd en zijn Oracle IT Architecture Release 3 Certified Architecture Specialist.

Wilt u meer weten over de Software Architectuur aanpak van AMIS? We maken graag een afspraak met u.