blauwe lucht met wolkjes
Home architectuur oracle cloud

Oracle Cloud - Hoe waardevol is het voor u?

Als IT-manager vraagt uw organisatie u waarschijnlijk ook om nieuwe, flexibele en schaalbare diensten. Een goed doordachte architectuur van het IT-landschap draagt bij aan deze gewenste flexibiliteit en schaalbaarheid. Cloud kan een belangrijk onderdeel zijn van deze goed doordachte architectuur. Maar hoe bepaalt u of de bewuste keuze voor Cloud daadwerkelijk wat oplevert? AMIS helpt graag bij het beantwoorden van de vraag of de Cloud, en de Oracle Cloud in het bijzonder, u écht helpt om uw doelstellingen te bereiken.

Voordelen van Cloud

De voordelen van Cloud worden breeduit gecommuniceerd. Complexiteitsreductie omdat een gedeelte van de oplossing wordt beheerd door de Cloud aanbieder. Snellere realisatie van oplossingen omdat Cloud diensten snel kunnen worden geleverd. Nieuwe technologie komt sneller binnen handbereik. Piek werkbelastingen kunnen worden verplaatst naar de Cloud. En zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

Al deze voordelen zullen uiteindelijk leiden tot een lagere Total Cost of Ownership (TCO) van uw IT landschap, terwijl deze tevens veranderen van Capex (Capital Expenditure, ofwel investeringen) naar Opex (Operational Expenditure, ofwel operationele, terugkerende uitgaven).

De Oracle Cloud

Velen denken bij het woord ‘Cloud’ alleen aan het afnemen van computing resources als servers en opslagcapaciteit, het zogenaamde Infrastructure As A Service (IAAS). De Oracle Cloud biedt dat ook – en nog meer. Zo heeft de Oracle Cloud ook een zeer uitgebreid aanbod aan Platform diensten (PAAS), waarmee het mogelijk is om zelf applicaties te bouwen. Voorbeelden van Platform diensten zijn applicatie servers, identiteitsdiensten, middleware diensten en mobiele diensten.

Ook levert de Oracle Cloud Software As A Service diensten (SAAS) als HR, ERP, SCM, etc. Dat maakt Oracle tot een van de zeer weinige Cloud aanbieders die alle drie de soorten Cloud diensten aanbiedt met geheel eigen producten. Geen producten die alleen in de Cloud worden gebruikt, maar dezelfde Oracle producten die zich al jarenlang on-premise bewijzen bij veel klanten.

Kennis en kunde

AMIS heeft vele jaren ervaring in het gebruik van Oracle Database en Oracle Middleware producten. We hebben hiervoor al vele awards in ontvangst mogen nemen. We zijn al jarenlang onderdeel van verschillende beta-trajecten voor de introductie van nieuwe producten en product releases op het gebied van SOA, BPM en integratie. Zo ook voor de Oracle PaaS services. We combineren onze uitgebreide kennis met een ‘getting things done’ aanpak om onze klanten maximaal rendement uit de Oracle investeren te halen.

Hoe kunnen we u helpen?

Het beantwoorden van de vraag of Cloud, en de Oracle Cloud in het bijzonder, u écht kan helpen om de business doelstellingen te realiseren is essentieel. De vraag is, welke voordelen voor u van belang zijn. We zetten onze kennis en ervaring graag in om deze vraag samen te beantwoorden. 

foto van een blauwe vogel

Cloud Awareness

CCloud, iedereen heeft het erover. Maar hoe zorgt u ervoor dat u maximaal rendement uit Oracle Cloud haalt? Er zijn veel kansen, maar welke zijn de goede kansen voor u? Wij helpen u graag de juiste kansen te pakken.

zwart wit foto van een technische opstelling op een zolderkamer

Hoe komt u in de Oracle Cloud?

Zonder zorgen de Oracle cloud integreren in uw infrastructuur? De AMIS Cloud Activator helpt u gecontroleerd uw Oracle cloudomgevingen op en in te zetten met de juiste instellingen voor uw behoeften.