afbeelding van bamboe planten
Home architectuur platform

Optimalisatie van het Platform

IT is tegenwoordig een vast onderdeel van bijna alles wat we doen. Zonder elektriciteit, wifi of 3G/4G hebben we het gevoel dat de wereld om ons heen hapert of zelfs tot stilstand komt. We kunnen niet meer zonder en verwachten dan ook dat alle IT die we gebruiken altijd beschikbaar is.

In uw organisatie is dat ongetwijfeld ook het geval. De systemen moeten snel aangepast of uitgebreid kunnen worden, de snelheid moet omhoog, er moet iets met ‘mobile’ en ‘cloud’. En dan moeten de kosten natuurlijk ook nog omlaag. Het is een complexe taak om IT altijd en overal beschikbaar te krijgen, en iedereen denkt te weten hoe je dat voor elkaar krijgt. Ga er maar aan staan!

Optimaliseren, hoe doe je dat?

Het IT platform staat altijd onder druk. Dit komt door de toegenomen vraag naar beschikbaarheid (24/7) en snelheid en de behoefte van organisaties om te veranderen. En dat terwijl er slechts enkele logische en geaccepteerde momenten voor (her)overweging en aanpassing van de opzet van een IT platform. Zoals bij projecten met een grote omvang of vanwege het vervangen van grotere delen van hardware.

AMIS ziet in de praktijk veel mogelijkheden om Oracle infrastructuren te bouwen of optimaliseren, waarbij we continu kunnen inspelen op wensen als flexibiliteit, snelheid, beschikbaarheid en kosteneffectiviteit. Er is helaas (of gelukkig?) geen ‘one-size-fits-all’ oplossing. De ideale inrichting van een IT platform is sterk afhankelijk van de context. Wat is er al aan infrastructuur? Hoe kan dat samenwerken met nieuwe componenten? Welke kennis is er in huis? Welk budget is er om de doelen van de organisatie te realiseren? Welke ambities zijn er op korte en langere termijn?

Elke situatie is uniek

Uw situatie is uniek. Dat vraagt om een benadering die uw situatie recht doet. AMIS combineert uw ideeën, ambities, doelen, mogelijkheden en onmogelijkheden met onze Oracle kennis en ervaring. Samen realiseren we een optimaal Oracle platform dat past bij de uw mogelijkheden en die van de huidige en toekomstige technologie. We geloven niet in een standaard benadering waarbij u, onafhankelijk van uw specifieke vraag, altijd eenzelfde antwoord wordt gegeven.

Optimalisatie van een platform is maatwerk. AMIS levert maatwerk waarbij we maximaal gebruik maken van de aanwezige kennis en kunde, lessen uit het verleden, en best-practices. Wij helpen u graag uw doelen te verwezenlijken. Als IT-dienstverlener vinden we niets mooier dan onze kennis en ervaring om te zetten in ondersteuning van uw organisatie. We voeren graag een vrijblijvend gesprek met u.

 

foto van een antieke straatlamp

High Availability

Een hoge beschikbaarheid van applicaties is tegenwoordig vanzelfsprekend. Maar een hoge beschikbaarheid heeft een bijbehorende prijs. Daarom heeft een goede High Availability oplossing de juiste mix heeft van uw wensen en eisen.

ingezoomde foto van een standbeeld van een  arm die een middeleeuws schip beetpakt

Performance Tuning

Vele factoren beïnvloeden de ervaring van eindgebruikers met de ‘performance’ van applicaties. Zo is bijvoorbeeld de hoeveelheid transacties en handelingen van invloed, maar vervolgens ook de wijze waarop programmatuur, middleware en database deze transacties en handelingen verwerken. Waar moet je dan beginnen wanneer je de performance van de Oracle bedrijfsapplicaties wilt tunen?

ingezoomde afbeelding van een motor voorwiel

Oracle Database Appliance (ODA)

Door de inzet van Oracle Database Appliances helpt AMIS zijn klanten hun Oracle omgeving simpel en gestandaardiseerd in te richten, met een zeer goede performance en prijs/kwaliteit verhouding.

foto van spoorlijnen die door een station lopen

Migratie van databases en applicatieservers

Om de paar jaar brengt Oracle een nieuwe versie van de Oracle database uit. Iedere versie kent weer verbeteringen en veranderingen. Zo is de inspanning voor het dagelijkse beheer van een Oracle 11g en 12c database beduidend lager dan voor eerdere versies.

een foto van een rode plant

Consolidatie - Minder is meer

Het best mogelijke gebruik van beschikbare middelen, dat is hoe we bij AMIS naar consolidatie kijken. Te vaak zien we dat consolidatie slechts wordt gezien als het samenvoegen van IT-componenten of het clusteren van systemen. Deze basisstappen in consolidatie leveren u zeker voordeel op, maar kosten aan de andere kant weer geld.

close up van de kop van een vogel

Oracle License Sanity Check

U wilt uw Oracle licenties op orde hebben. U wilt ´compliant´ zijn, maar tegelijkertijd ook overbodige licentiekosten voorkomen. AMIS combineert de kennis van de Oracle licentiemodellen met kennis over IT-architectuur om zo een optimale oplossing te vinden.