Een klassieke straat lantaarn in een pittoresk dorpstraatje
Home architectuur platform highavailability

High Availability

Een hoge beschikbaarheid van applicaties is tegenwoordig vanzelfsprekend. Voor wereldwijd opererende organisaties en webwinkels was ‘24/7’ al langer een must, maar uw zakelijke klanten verwachten inmiddels ook dat ze altijd bij hun klantportal kunnen. Net zoals uw medewerkers, die door het ‘nieuwe werken’ ook in de avond en in het weekend toegang nodig hebben tot bedrijfsapplicaties.

Natuurlijk wilt u dan een ‘uptime’ van 99,999%. Dat kan ook. Maar een hoge beschikbaarheid heeft een bijbehorende prijs. Met het toenemen van het aantal cijfers achter de komma, stijgen de kosten om dit te bereiken exponentieel.

Factoren

Er zijn een aantal factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen de gewenste beschikbaarheid van uw infrastructuur. Zo moet er worden bepaald wat voor uw organisatie de maximale tijd is waarin een online service niet beschikbaar mag zijn, de zogenaamde RTO (Recovery time objective). En ook wat de maximaal getolereerde periode is waarin data verloren mag gaan, de RPO (Recovery point objective). Daarnaast moet het budget dat u beschikbaar heeft worden meegewogen.

Juiste oplossing

AMIS zorgt er samen met u voor dat een High Availability oplossing de juiste mix heeft van uw wensen en eisen. Hierbij wordt ook gekeken naar de infrastructuur waarover u beschikt en welke licenties hiervoor aanwezig zijn.

Nadat we samen met u de juiste High Availability oplossing hebben bepaald, kunnen we deze oplossing ook voor u realiseren. Of het nu gaat om Oracle RAC, Data Guard, RMAN of het gebruik van een product als Dbvisit.

Meer weten? We maken graag een afspraak met u.