close up van een vogelkop
Home architectuur platform license sanity check

Oracle License Sanity Check

U wilt uw Oracle licenties op orde hebben. U wilt ´compliant´ zijn, maar tegelijkertijd ook overbodige licentiekosten voorkomen. Bij grote veranderingen in uw infrastructuur heeft u waarschijnlijk de licenties meegenomen in het besluitvormingsproces.

Echter, ogenschijnlijk kleine veranderingen in uw IT-landschap hebben ook invloed op uw licenties. Denk hierbij aan het vervangen van een server door een nieuwe machine met meer processoren, of aan het toegang geven van uw klanten tot een applicatie die eerst alleen intern werd gebruikt.

Overbodige kosten voorkomen

Juist vanwege die continue en vaak kleinere veranderingen zit AMIS periodiek bij klanten aan tafel. We gaan dan na of de aanwezige Oracle licenties nog passen bij de actuele IT-infrastructuur en het gebruik daarvan.

We gaan hierbij creatief te werk. De oplossing ligt niet alleen in het afnemen van meer of minder licenties. Ook door infrastructuur anders te gebruiken, al dan niet met virtualisatie, kan de investering in Oracle licenties beter renderen. AMIS combineert de kennis van de Oracle licentiemodellen met kennis over IT-architectuur om zo een optimale oplossing te vinden.

We helpen u graag met een Sanity check van uw Oracle licenties. 

Blogs

Alvast meer lezen over hoe het Oracle licentie model in elkaar steekt en hoe u uw Oracle omgeving zo efficiënt en voordelig mogelijk kunt inrichten? Job Oprel heeft hierover twee interessante blogartikelen geschreven:

Saving money by understanding Oracle licensing Part 1

Saving money by understanding Oracle licensing, Part 2