foto van een klassieke motor
Home architectuur platform oracle database appliance

Oracle Database Appliance (ODA)

Door de inzet van Oracle Database Appliances helpt AMIS zijn klanten hun Oracle omgeving simpel en gestandaardiseerd in te richten, met een zeer goede performance en prijs/kwaliteit verhouding.

Bij Mediq heeft AMIS Oracle Database Appliances ingezet als belangrijk onderdeel van de realisatie van een nieuwe Middleware laag. Op deze manier is Mediq verzekerd van een zeer goede performance van de omgeving en zijn de benodigde beheerinspanningen gehalveerd.

Eenvoudig deployment en beheer

Uw Oracle omgeving simpel, gestandaardiseerd, met een goede performance en ook een goede prijs/kwaliteit verhouding. Waarbij u alleen licenties betaalt voor wat nodig is. Dat kan met de Oracle Database Appliances (ODA).

Oracle heeft een range van Oracle Database Appliance machines die zich ervoor lenen om heel flexibel om te gaan met uw wensen. Geïntegreerde, snelle Oracle hardware met software voor simpel deployment en beheer van databases. Het resultaat is een gestandaardiseerde omgeving die snel uitgebreid kan worden met een minimum aan inspanning van uw Database Administrator (DBA).

Optimaal gebruik van de licenties

De ODA biedt veel mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van uw licenties door o.a. de ‘capacity on demand’ functionaliteit: u betaalt alleen voor de cores die zijn geactiveerd.

Elke soort ODA heeft zijn eigen specifieke voordelen, die afhankelijk van de behoefte van de OTAP-omgeving optimaal ingezet kunnen worden. U kunt bijvoorbeeld de ontwikkel- en testomgevingen isoleren door ze te voorzien van de Standard Edition 2 op één entry-level ODA, terwijl de productie-omgeving hoog beschikbaar kan worden ingericht door middel van RAC of Data Guard op een ODA die geschikt is voor een hogere beschikbaarheid. De grote gemene deler van alle ODA’s is kosteneffectiviteit.

Virtualisatie

Hoewel de naam van de machine anders doet vermoeden, kunnen uw Weblogic applicaties ook op de Oracle Database Appliance geïnstalleerd worden. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare resources en licenties.

De Oracle Database Appliance kan zo ingericht worden dat uw Oracle applicaties hier gevirtualiseerd (via OracleVM) op kunnen draaien, met ook hier de ‘capacity on demand’ functionaliteit en de voordelen van de onderliggende snelle hardware met flash geheugen.

Hierdoor hoeven de Weblogic applicaties niet op een aparte machine te worden geïnstalleerd, die dan apart gelicenseerd moet worden. En doordat de Weblogic applicaties in een virtuele machine draaien met een aantal toegekende resources aan de virtuele omgeving, wordt een zeer goede schaalbaarheid en isolatie van de omgeving bereikt.

Oracle Database Appliance in uw organisatie?

AMIS denkt graag met u mee over de toepasbaarheid van de Oracle Database Appliance in uw organisatie. Zo kunnen we snel voor u inzichtelijk maken wat de voordelen voor uw organisatie zijn. We hebben veel ervaring met de installatie en configuratie en het beheer van Oracle Database Appliances.