close up van een bloem stamper
Home integratie soastandaarden

SOA Standaarden

Elk project kent een opstartfase, waarbij de juiste mensen op de juiste plek worden neergezet. Dan moeten deze mensen vervolgens de juiste dingen gaan doen. Wat die juiste dingen precies zijn is vaak onderhevig aan discussie. Hierdoor duurt het niet zelden langer dan gehoopt voordat de eerste resultaten van een project zichtbaar zijn. Het zou prettig zijn al te kunnen starten met een set aan standaarden en richtlijnen waardoor de doorlooptijd van deze eerste fase van een project aanzienlijk korter wordt.

Best practices

AMIS heeft vele (SOA) projecten uitgevoerd en daarbij ook dit soort discussies ervaren. Met elk nieuw project zijn we echter niet opnieuw begon met dezelfde discussie, we nemen de resultaten van de vorige projecten mee. Hierdoor waren we steeds meer in staat om het verschil al aan het begin van het volgende project te kunnen maken. Inmiddels heeft dit, samen met onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe versies van de SOA software, geleid tot een set aan best practices die voor elk project van toepassing zijn. Zo voorkomen we dat we bij het opstarten van een project weer opnieuw moeten beginnen. Elk project starten we met een set aan door ervaring opgebouwde standaarden & richtlijnen en best practices, oftewel ‘proven technology’. Hierdoor kan in een paar dagen al iets worden neergezet dat normaal gesproken meerdere weken in beslag neemt. Op deze manier realiseren we een significant snellere doorlooptijd van projecten.

Standaarden

Doordat onze kennisbibliotheek een standaard agendapunt is bij onze interne kennissessies, zorgen we ervoor dat onze best practices blijven aansluiten op de praktijk en dat nieuwe versies en inzichten ingebed worden in onze standaarden & richtlijnen. Hierdoor kunnen nieuwe klanten en projecten blijven profiteren van de kennis die wij in de loop van de jaren hebben opgebouwd en blijven opbouwen. 

Meer weten? We helpen u graag verder.