trein op de rails van een spoorbrug
Home optimalisatie continous delivery

Continuous Delivery

Continuous Delivery is een werkwijze die ervoor zorgt dat het opleveren van software betrouwbaar, snel en voorspelbaar verloopt. Het is hiermee het fundament voor de ‘agile’ organisatie die op elk gewenst moment een nieuwe versie van de software naar productie wil brengen.

Veelvuldig opleveren van software zonder risico

Het opleveren van software is vaak een complex, langdurig, risicovol en soms pijnlijk proces voor een organisatie. Dat is vaak de reden dat het aantal releases beperkt wordt tot slechts enkele per jaar. De Continuous Delivery werkwijze resulteert in een voorspelbare en, indien gewenst, zeer korte release cyclus. Dit doen we door het toepassen van een hoge mate van automatisering gedurende bouw, provisioning van omgevingen en deployment van software.

Het sterk automatiseren van het opleverproces maakt het proces voorspelbaar en herhaalbaar. Ook doorlopen de softwareproducten met een hogere snelheid de verschillende stappen van de ontwikkelstraat (deployment pipeline). Deze stappen toetsen de (deel)producten op kwaliteit, performance en security. Door het invoeren van Continuous Delivery kan AMIS de opleverfrequentie van uw software sterk verhogen. De ingebouwde automatische controles zorgen in de praktijk voor een sterke reductie van het aantal fouten in productie.

Continuous Delivery zorgt voor:

 • Risico reductie
  Het frequent opleveren van kleine wijzigingen maakt knelpunten snel zichtbaar en ook snel oplosbaar. Het proces maakt eventuele fouten snel zichtbaar, wat resulteert in een lager risico bij het opleveren naar productie.
 • Voorspelbaarheid
  Het meerdere keren per dag doorlopen van de stappen voor bouw, test en oplevering maakt dit proces zeer voorspelbaar.
 • Betrouwbaarheid
  De grote hoeveelheid automatische tests maken het proces betrouwbaar. Het is mogelijk om op elk gewenst moment een versie van de software uit te rollen. De business krijgt hierdoor weer de regie over het opleveren van nieuwe functionaliteit.
 • Snellere feedback
  Door de snelle oplevercyclus krijgt u als klant sneller terugkoppeling over de geleverde functionaliteit. Worden functies wel of niet gebruikt? Missen er zaken? Zo kunnen eindgebruikers nieuwe functies ook in de praktijk toetsen.

Onderdelen

Continuous Delivery van software bestaat uit 3 onderdelen: Build, Deploy en Provisioning. AMIS levert voor elk van deze onderdelen een specifieke oplossing gericht op Oracle Fusion Middleware en de Oracle database. We kunnen deze onderdelen als complete Continuous Delivery ontwikkelstraat binnen uw organisatie invoeren, of als losse componenten implementeren.

Build

Hieronder vallen Source Control, build automation, Continuous integration, test automation, validate, kwaliteitscontrole, artefact management, versiebeheer, test automatisering en dependency management. Daarbij maken we gebruik van onze praktijkervaring met tools als Jenkins, Bamboo, Hudson, Subversion, Git, Selenium, Jmeter, SoapUI, Nexuus, Artifactory, Maven, Ant en Gulp.

Deploy

De Continuous Delivery kennis van AMIS zorgt voor een optimaal proces van deployment van softwarecomponenten op uw doelomgeving. Hierbij zorgen we voor deployment en promotie van de software via de OTAP straat. We maken hierbij gebruik van onze praktijkervaring in WLST, XLDeploy, Nexus, MyST en XJDlepoy.

Provisioning

Voor een goed Continuous Delivery proces is het essentieel dat de infrastructuur op een uniforme en betrouwbare wijze tot stand komt. Dit is alleen mogelijk door dit proces volledig te automatiseren en te baseren op standaarden. Onze Oracle omgevingen bouwen we op met behulp van onze expertise en best practices. Deze kennis leveren we op een gestructureerde wijze aan in tooling. AMIS is in staat om uw Oracle provisioning proces te leveren op basis van: Puppet, MyST, WLST, Enterpise Manager en Vagrant.


Wilt u meer weten over de Continuous Delivery diensten van AMIS? Robbrecht van Amerongen helpt u graag verder. 

foto van een stenen trap tussen twee gele stenen gebouwen in

MyST - Oracle infrastructuur provisioning en deployment

Myst is een volledige Continuous Delivery oplossing die zich vooral richt op Oracle Fusion Middleware producten. Daarbij regelt MyST de build van software, provisioning van omgevingen en deployment van applicaties. Hiermee maken organisaties die MyST gebruiken een enorme sprong in kwaliteit en voorspelbaarheid en besparen ze veel tijd en geld.

foto van een gehandschoende hand die een autostuur beetpakt

Puppet Enterprise-modules

Provisioning via Puppet zorgt voor de automatisering van installatie, configuratie en beheer van omgevingen. Zo kunt u uw software infrastructuur beheersbaar managen.

zwart wit foto van een stallage

XL Deploy - Eenvoudig, snel en betrouwbaar applicaties uitrollen

Betrouwbaar, snel een eenvoudig applicaties deployen en 'promoveren' over uw OTAP straat. XL Deploy is ontworpen om dit proces goed te ondersteunen. De input voor XL Deploy zijn de applicatie bestanden en configuratie. Je levert deze aan en XL Deploy zorgt voor de rest; geen deployment scripts of workflow.