foto van een reuzenrad op een zwarte achtergrond

XL Deploy - Eenvoudig, snel en betrouwbaar applicaties uitrollen

Betrouwbaar, snel een eenvoudig applicaties deployen en 'promoveren' over uw OTAP straat. XL Deploy is ontworpen om dit proces goed te ondersteunen. De input voor XL Deploy zijn de applicatie bestanden en configuratie. Je levert deze aan en XL Deploy zorgt voor de rest; geen deployment scripts of workflow.

De applicatie en configuratie worden aangeleverd als één samenhangend pakket (deployable) dat de volledige versie bevat. Dat betekent dat zowel de database wijzigingen, de applicatie en de data-source configuratie in één levering zitten. Op basis van metadata, omgevingsvariabelen en de platform plugins kan XL Deploy een installatie verzorgen. Vanaf test en acceptatie tot aan productie. De te installeren software en configuraties zijn over al deze omgevingen gelijk.

Omgevingsspecifieke gegevens, zoals database gebruikersnaam en wachtwoord, worden in XL Deploy vervangen door placeholders die op het moment van installatie worden omgezet naar de daadwerkelijke waardes. Deze waardes worden in een versleutelde bibliotheek opgeslagen. Hierdoor kan centraal beheer op deze variabelen plaatsvinden.

XL Deploy houdt een uitgebreid logboek vast van de zaken die zijn geïnstalleerd. Hierdoor is er bij een audit altijd op één plaats terug te vinden welke software op welk moment in welke omgeving is gezet.

Plugins

De uitgebreide hoeveelheid plugins leveren out-of-the-box integratie met een groot aantal middleware platforms zoals JBoss, IBM en Oracle. Voor Oracle zijn er plugins beschikbaar voor Oracle Weblogic Server, Oracle Service Bus, Oracle SOA Suite en Oracle WebCenter. Ook is het mogelijk een eigen plugin te definiëren en toe te voegen.

Op het moment dat een applicatie klaar is voor oplevering is het een kwestie van het kiezen van de juiste verise van de applicatie en deze toewijzen aan de juiste omgeving. Daarna zorgt XL Deploy voor de uitvoering. Door het gebruik van labels en tags kan er gestandaardiseerde volgordelijkheid in een deployment proces worden aangebracht.

Voordelen

De consultants van AMIS zijn ervaren in het inrichten en configureren van XL Deploy in complexe heterogene applicatielandschappen. Daarin hebben we niet alleen ervaring met Oracle Middleware, maar ook met Oracle Database, .Net, SharePoint, JBoss en IBM tooling. In onze ervaring is er een enorme tijdwinst te halen met het inzetten van XL Deploy. Dit is echter niet het belangrijkste voordeel: het belangrijkste effect van het inzetten van XL Deploy zit vooral in het verkrijgen van een stabiel en betrouwbaar deployment proces. 

 

Wilt u meer weten of XL Deploy en de mogelijkheden voor uw organisatie? Wij helpen u graag verder.