close up van rozenblaadjes
Home user interface

User interface

Herkent u dit? U heeft IT-systemen met veel functionaliteit, maar uw medewerkers gebruiken het maar mondjesmaat. U heeft geïnvesteerd in de mogelijkheid om klanten, partners en andere relaties via internet toegang te geven tot uw informatie, maar u wordt nog steeds gebeld en gemaild met vragen. Kortom, uw systeem doet het wel, maar functioneert niet. Waar ligt dat dan aan?

Van User Interfaces (UI) naar User eXperience

Meer dan ooit staat de mens centraal bij het gebruik van informatiesystemen. De tijd van gestandaardiseerde applicatieschermen is voorbij. Elke gebruiker heeft persoonlijke voorkeuren en kan gebruikmaken van een ander apparaat, zoals een pc, laptop, tablet of telefoon. Dat is bijvoorbeeld afhankelijk van waar hij is. Dit alles is bepalend voor de manier waarop het informatiesysteem informatie opvraagt, toont, actie neemt en beslissingen vastlegt.

Verandering in gebruik

De manier waarop bedrijfssystemen worden gebruikt, verschuift. We willen niet langer inloggen op een desktop of laptop in de bedrijfsapplicatie om daar via het menu informatie te zoeken of vast te leggen We verwachten alerts via notificaties op onze telefoon of in onze email wanneer we actie moeten ondernemen. En we bekijken informatie waar en wanneer we dat nodig hebben.

Daarnaast willen we nieuwe informatie maar één keer vastleggen en die vervolgens hergebruiken. Overtypen kost tenslotte teveel tijd en geld. Er zijn al portalen voor interne en externe gebruikers van uw bedrijfsinformatie, zoals Customer Self Service en Employee Self Service. En waarom vullen we nog adresinformatie in als we ook de locatie waar we zijn kunnen gebruiken? Waarom beschrijven we een situatie als we direct een foto kunnen maken en delen? In het steeds verder uitdijende woud van beschikbare informatie is het van cruciaal belang het gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken informatie vast te leggen, terug te vinden en begrijpelijk te presenteren. Met andere woorden: intuïtief gebruik en een optimale User Experience.

Simplified User Interface

AMIS past daarom Simplified User Interface toe, gebaseerd op de 90-90-10 regel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 90% van de gebruikers in 90% van de gevallen slechts 10% van de beschikbare functionaliteit of informatie van systemen gebruikt. Dat betekent dat 90% voor veel gebruikers (in eerste instantie) overbodig is. Wanneer je alles presenteert, resulteert dit in overvolle schermen waarin het zoeken is naar de juiste informatie. Dat kost tijd en legt ook nog eens extra druk op de performance van systemen.

Simplified UI vraagt om een opzet die de meest gebruikte informatie snel en overzichtelijk presenteert.. De kunst van het weglaten in combinatie met een heldere presentatie. Meer informatie is natuurlijk altijd beschikbaar. Om veelvuldig doorklikken te voorkomen, krijgen gebruikers in specifieke rollen, als ze dat willen, nog wel de traditionele schermopbouw. Er is dus een verschuiving van ‘What You See Is What You Get (WYSIWYG) naar ‘You Get What You Need’ (YGWYN).

Optimale User eXperience

De techniek is er, de inzichten ook. AMIS helpt haar klanten met het optimaal inrichten van systemen en het ontwikkelen van interfaces op maat. Functies die ‘fit for purpose’ zijn, die mensen willen gebruiken, en dus zullen gebruiken. Hierdoor maken we organisaties beter up-to-date en slagvaardiger.

close up foto van een apel waar vochtdruppels op staan

Ontwerpen van UI

AMIS hanteert bij het ontwerpen van een User Interface een dynamische proces aanpak, waarin we iteratief het ontwerp van een nieuw product opbouwen vanaf eerste visie tot een compleet ontwerp.

foto van een libelle die aan een plant hangt

Modernisering van UI

Wanneer je de User Interface wilt moderniseren, dan is het belangrijk om te starten met het ontkoppelen van de gegevens, gegevensopslag en de presentatie. Op deze manier is de user interface een presentatielaag die relatief eenvoudig aangepast kan worden naar de (nieuwe) wensen van gebruikers

foto van mensen die bij een vuurtorentje zitten

Web Development

Web Development houdt tegenwoordig veel meer in dan alleen het maken van mooie webpagina's. Achter deze pagina's moet een goede basis liggen. Zowel in de browser als daarbuiten.

foto van een vogel die ondersteboven zijn snavel in in een bloem steekt

User Interface Development met Oracle ADF

Het Application Development Framework (ADF) van Oracle biedt veel mogelijkheden voor het ontwikkelen van aantrekkelijke, gebruikersvriendelijke applicaties. De vaste set aan componenten biedt veel voordelen. Deze fungeren namelijk als bouwstenen, waardoor je snel aan de slag kunt.

bovenaanzicht van besneeuwde bergtoppen

ADF Performance Monitor

De AMIS Oracle ADF Performance Monitor – een test tool voor ADF performance issues - meet, analyseert, tunes en checkt de performance van jouw Oracle ADF applicaties. Deze ADF audit tool helpt you bij het constateren, analyzeren en oplossen van veelvoorkomende en minder voorkomende performance issues en identificeert automatisch de hoofdoorzaken van kwaliteitsproblemen.

foto van agrarische producten in metalen kommen

AMIS Development Studio

De AMIS Development Studio biedt outsourcing van applicatieontwikkeling. Geen standaard outsourcing, maar een uitbesteding waarbij u zelf de mate van eigen inbreng bepaalt. Ontwikkeling via de AMIS Studio betekent: geen eigen ontwikkel- en testomgevingen meer inrichten en beheren en geen extra werkplekken gedurende de projectuitvoer. We nemen u veel werk uit handen.