15-06-2018 / Blog /
nlOUG Tech Experience

AMIS onderzoekt IoT-adoptie in Nederland

Op donderdag 7 en vrijdag 8 juni 2018 was AMIS als Gold Sponsor  aanwezig op de Tech Experience van de nlOUG. Het thema voor dit jaar was “The Cloud is Next”. Verspreid over twee dagen waren er meer dan 70 sessies. Dit jaar stonden 7 AMIS consultants als spreker op het podium. De handouts van de presentaties vind je hier.

IoT-cloudoplossing

Op onze stand vertelden we de bezoekers over onze IoT-cloudoplossing. Om de theorie van IoT te visualiseren, hadden we een people counter ingericht die er voor zorgde dat een sky tube werd opgeblazen zodra er meer dan 10 personen voor onze stand stonden.

Onderzoek IOT-adoptie

Omdat we benieuwd zijn naar de adoptie van IoT in Nederland, hebben we een kort onderzoekje uitgevoerd onder de bezoekers. Van de ondervraagden geeft bijna 32% aan dat de organisatie waar ze voor werken bezig is met IoT. Techniek blijkt de belangrijkste initiator te zijn voor IoT. Bijna 22% is er nu nog niet mee bezig, maar heeft wel plannen. Het overgrote deel doet er echter nog niks mee en geeft aan ook in de nabije toekomst nog geen plannen te hebben.

 

De belangrijkste redenen om naar IoT te kijken zijn nieuwe business modellen en techniek. Interessant is dat Oracle Cloud bij de inrichting in slechts 28%  van de gevallen een rol speelt. Sterker nog, van de respondenten kent ruim 60% het IoT-aanbod van Oracle niet. Stuur ons een mail als je het rapport wil ontvangen.

Robbrecht van Amerongen
Wil je meer weten over wat AMIS biedt op het gebied van IoT? Bel Robbrecht van Amerongen 06 41 01 02 86
Abonneren
op nieuws?