03-12-2018 / blog /
Inzicht in actuele veilingresultaten

Royal FloraHolland

Royal FloraHolland verkeerde de laatste jaren in zwaar weer. De bloemenveiling dreigde door de digitalisering van de handel zware klappen te krijgen. Er was veel kritiek. Waarom was de IT niet op orde en waarom was er zo vaak vertraging in de logistieke afhandeling? Wat was de meerwaarde van het internationale handelsplatform in de snel veranderende markt?

 

De veiling is aan een tweede leven begonnen. In een interview met het Financieel Dagblad vertelt Royal FloraHolland Ceo Steven van Schilfgaarde dat hij als eerste de logistieke problemen heeft aangepakt.

Ook op het gebied van IT is er al het een en ander in werking gezet ter ondersteuning van de digitalisering van de handelsstromen. Vanuit Conclusion leveren wij een significante bijdrage hieraan. Enig idee hoeveel verschillende belangen bij elkaar komen bij Royal FloraHolland? Hoeveel partijen, logistieke bewegingen, mensen en Euro? Hoeveel applicaties en externe integraties? Mooi en interessant traject om bij betrokken te zijn.

nieuwe app voor kwekers

Ook AMIS is er bij. Op dit moment werken we onder andere aan een app voor bloemen- en plantenkwekers. Hiermee krijgen ze inzicht in actuele veilingresultaten. Zo zien ze bijvoorbeeld hoe de prijs van een bepaald product zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. En hoe hun eigen gemiddelde prijs zich verhoudt tot de prijs van dat product over alle kwekers heen. Een planning met notificatiesysteem houdt hen op de hoogte van de veilingen. Op basis van actuele, real time informatie kunnen de kwekers weloverwogen keuzes maken.

 

Vanaf november wordt een eerste versie getest door een kleine groep gebruikers. De officiële introductie staat gepland voor januari 2019.

Abonneren
op nieuws?