Royal Flora Holland

Complete technische en inhoudelijke herbouw van de applicatie Insights

Ons werk voor Royal FloraHolland laat zien wat de kracht is van het ecosysteem van Conclusion. Conclusion is preferred supplier bij Royal Flora Holland en heeft AMIS, als specialist in front-end ontwikkeling, ingezet voor de complete herbouw van de applicatie Insights. Die biedt bloemenkwekers inzage – insights – in de actuele prijsvorming van hun producten.

 

Tijdens het verbouwen gaat de verkoop door 

Dagelijks verhandelt Royal FloraHolland wereldwijd 25 miljoen bloemen en planten met een jaaromzet van 4,6 miljard. Royal FloraHolland, het wereldwijd actieve veilinghuis dat alleen al in Nederland 160.000 mensen werk biedt, helpen we met de digitalisering.  Terwijl de winkel gewoon openbleef, bouwde Conclusion de applicatie Insights vanaf de grond opnieuw op.

 

Insights biedt kwekers actuele prijsinformatie 

Insights wordt door Royal FloraHolland aangeboden binnen het applicatielandschap Floriday. Insights biedt de kweker direct en overzichtelijk actuele informatie om een goede prijs te stellen voor de directe verkoop of Klokvoorverkoop van bloemen en planten. In één scherm ziet de kweker zijn klokprijzen per partij, de gemiddelde klokprijs voor de productgroep en de positie in de veilgroep. Dat geeft inzicht in de prijsvorming over locaties heen. Ook kan de kweker zelf grafieken samenstellen om eigen producten te vergelijken over locaties heen, met verschillende sorteringen of ten opzichte van andere producten of productgroepen. Voor kwekers is Insights dan ook een essentieel tool.

Media
Benieuwd hoe Royal FloraHolland zelf dit project ervaren heeft?
Klantervaring Royal Flora Holland

Gebouwd from “scratch’” 

We zijn gestart met een analyse van het huidige applicatielandschap binnen Royal FloraHolland. Aan de hand van bestaande programmatuur is een opzet gekozen die hier het beste bij past. Vervolgens is de applicatie door twee ontwikkelaars van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Met een combinatie van React, NodeJS, AWS en GraphQL. Het ontwerp van de website is gemaakt in samenwerking met een gespecialiseerd designerDeze designer is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het grotere platform Floriday. Dit heeft als groot voordeel dat er een uniforme stijl en vormgeving is over alle applicaties heen 

 

Klant meenemen in het proces 

De applicatie hebben we grotendeels ontwikkeld op de IT-afdeling van de bloemenveiling in Aalsmeer. Daardoor waren de lijnen kort tussen product owner, designer en ontwikkelaars. Ook konden we zo de klant goed op de hoogte houden van de vorderingen. Zo gaven we regelmatig demo’s aan interne stakeholders tijdens de vroege ontwikkelingsfasen van de applicatie. Dit resulteerde in feedback die we direct konden verwerken.

Hindernissen en learnings 

Tijdens de opdracht bleek dat er een capaciteitstekort ontstond voor de back-end van de applicatie. Tegelijk was ontwikkeling van de front-end inmiddels dusdanig opgeschoten dat de AMISers zijn gaan helpen met de back-end. In no time hebben zij zich nieuwe technologie (AWS, Python) eigen gemaakt. Sindsdien zijn zij full-stack betrokken geweest bij de applicatie. Die kon vanaf dat moment snel de testfase in gaan. Een selecte groep kwekers mocht het product uittesten. Bijkomstig voordeel is dat de AMIS’ers hun full-stack expertise ook bij toekomstige projecten kunnen inzetten. 

 

Hoe stop je een veiling in een app? 

Voor de applicatie moest de complexe werking van de veiling gevangen worden in een domeinmodel. Dit is tot stand gekomen door intensief ideeën tussen de twee ontwikkelaars uit te wisselen. Elke bevinding werd teruggekoppeld aan de product owner. 

 

Omdat Insights onderdeel is van het grotere Floriday landschap, is het van belang dat enkele onderdelen worden aangeboden in hun eigen componenten. Dit is karakteristiek voor applicatieontwikkeling met framework React. Het onafhankelijk opereren van een component stelt andere applicaties in staat om dit component eenvoudig te implementeren in hun applicatie. Voor Floriday is een teaser ontworpen waarin een widget uit de Insights applicatie wordt getoond. Zo krijgen klanten een voorproefje van wat Insights allemaal te bieden heeft, en worden zij verleid om de website te bezoeken en een abonnement af te sluiten.

 

Testen, testen, testen 

Tijdens de ontwikkeling werden voor alle back-end code unit-testen geschreven. Daarnaast is voor de front-end end-to-end testing opgezet met het Cypress framework. Momenteel zijn er enkele honderden kwekers ge-onboard die het product dagelijks in de praktijk uittesten. Binnenkort gaan we opschalen, waardoor er duizenden bloemenkwekers gebruik kunnen gaan maken van de applicatie.

 

Technische specificaties 

Gebruikte technologieën zijn React, Redux, GraphQL, Apollo, I18Next, Typescript, JSS, Recharts, Material-UI, Cypress,  NodeJS, AWS. 

André van Dalen
Een ding is zeker. Er kan meer dan u denkt. Wat dat voor uw organisatie kan betekenen vertel ik u graag tijdens een verhelderend gesprek. Bel mij gerust voor een vrijblijvende afspraak. Bel André van Dalen 06 46 32 41 00
Abonneren
op nieuws?