Kennissessie - 5 april 2018

Spring Boot 101

Op 5 april organiseert AMIS een kennissessie rond Spring Boot 101. Naast een korte introductie van het Jave framework Spring Boot, is er veel tijd ingeruimd voor een hands-on workshop.

 

Spring Boot is een Java framework voor het bouwen van applicaties en is gebaseerd op het uitgangspunt 'convention-over-configuration'. Deze avond maken we een snelle start met het bouwen van REST services in Spring Boot. We beginnen met een kort overzicht van de historie van Spring (Boot) en de eerste keuzes die de startende Spring Boot-ontwikkelaar tegenkomt. Daarna gaan we meteen verder met de hands-on labs die de eerste use cases voor de startende Spring Boot-ontwikkelaar bevatten. Je wordt - zonodig - geholpen door een aantal AMIS-ers. Aan het einde van de kennissessie zul je verbaasd zijn dat het zo makkelijk is om een REST service in SpringBoot te maken.

Programma

Wat gaan we tijdens deze sessie doen:

  • We gaan met Spring Boot werken aan de implementatie van REST APIs op basis van Swagger-definities.
  • We bouwen microservices met SpringBoot in Docker Containers.
  • We bespreken Spring Boot-applicaties die een database als backend gebruiken.
  • We maken ook een Spring Boot gebaseerd SOAP Web Service.
  • Een deployment van Spring Boot-applicaties naar de cloud (bijvoorbeeld de Oracle Application Container Cloud).

 

De voorbeelden, tutorials en sources geven je een vliegende start met Spring Boot, waardoor je daarna snel verder je weg kan vinden.

Deelnemen

Voor deze sessie is basiskennis van Java, REST en JSON gewenst.

Vergeet niet een laptop mee te brengen met VirtualBox.

 

Wil je bij deze kennissessie aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar marketing@amis.nl met de vermelding 'Aanmelding kennissessie Spring Boot 101'.

 

Wij zorgen voor het diner. Heb je dieetwensen? Geef dat dan aan in de mail. Ken je iemand voor wie deze avond ook interessant is? Dan is diegene natuurlijk ook van harte welkom. Laat hij of zij zich wel even zelf aanmelden in verband met de catering en het totaal aantal beschikbare plekken voor deze sessie.

Programma

Donderdag 5 april 2018 van 17:00 tot 21:00 uur

LocatieAMIS, Edisonbaan 15, Nieuwegein

Sprekers: Maarten Smeets, Jeffrey Resodikromo, Luc Gorissen, Jacco Cijsouw, Lucas Jellema

 

Deelname aan deze sessie is kosteloos. Wij zorgen voor het diner.

Abonneren
op nieuws?