19-12-2019 / blog / André van Dalen
Eindejaarsblog

3 IT Ontwikkelingen in 2019 die uw organisatie verder helpen in 2020

Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Wat ooit innovatief was, wordt alweer uitgefaseerd. Dat geeft kansen, risico’s en dillema’s. Waar zet je als organisatie je geld nog op in? 

 

Ik geloof in de kracht van ontwikkeling. Collega's vertellen me over de mogelijkheden die technologie biedt en klanten over de uitdagingen, risico's en ambities voor hun organisatie.  Ik vind het geweldig om deze twee werelden aan elkaar te verbinden; "Connecting know-how with know-why" draag ik als motto. 

 

Stilstaan? Dat is niks voor ons. 

AMIS houdt ook niet van stilstaan. Door de jaren heen zijn we ontwikkeld van applicatiebouwer, system-integrator en Oracle-topspecialist doorgegroeid naar IT-Verbinders. Want verbinding heeft bij ons altijd centraal gestaan. Verbinding tussen data en applicaties, tussen applicaties en gebruikers en tussen systemen onderling. We zijn er groot mee geworden en hebben met vele klanten prachtige successen gekend door de mogelijkheden van connected-IT te benutten.

En in 2020?

Vanaf 2020 staan we voor ConnectSynergise en Signify. We verbinden de fysieke met de digitale wereld, databronnen en applicaties en we verbinden betekenis aan data. Alles met als doel onze klanten verder te helpen en hun ambities waar te maken.

 

Ik zie een trend van individualisering in de maatschappij en in bedrijfsvoering. Steeds vaker gaat het over individueel belang en persoonlijke kennis. En daarmee afhankelijkheid van eenlingen. Als organisatie wil en moet je meer zijn dan een optelsom van de individuen die er werken. En dat zie ik als het belang van samenwerking. Zo werken we meer en meer met klanten op basis van een resultaatverplichting. Ook al kunnen we het resultaat niet goed omschrijven. Dat is écht partnership, samen beter willen worden, elkaar versterken, elkaar steunen, elkaar uitdagen. Binnen én buiten je organisatie. Met collega’s, klanten en met leveranciers. Allemaal partners gericht op ontwikkeling. 

In de verbinding voegen we waarde toe: "Alleen hij begrijpt het alfabet, die weet hoe het te verbinden." – Emanuel Geibel
Media

Ontwikkeling 1: Verhoog businesswaarde met Internet of Things

Internet of Things; Gartner’s Valley of Desillusion. Na de zelfbestellende koelkast hebben we concrete toepassingen gevonden om de kracht van verbinding van de fysieke met de digitale wereld te benutten. Connect is ons thema om de kracht van machines en sensoren te gebruiken om de bedrijfsvoering te laten floreren. Minder risico op uitval, meer output, minder onderhoud zijn typische opbrengsten van Connect-projecten. 

 

Zo helpen wij MPS met het aanbieden van industriële printers die actief informatie verstrekken om onderhoud te verlagen, efficiency te verbeteren en output te verhogen. En hebben we voor ERIKS een EDGE-oplossing gerealiseerd die de brug slaat tussen machine en cloud. Dit dashboard wordt aan de klant beschikbaar gesteld voor ‘condition monitoring and predictive maintenance’.

 

Iedereen praat over IoT. Wij dóen het gewoon. AMIS is hét IoT bedrijf van Conclusion (voorheen Conclusion Connect) en staat zelfs op plaats 11 in de Computable 100.

We hebben voor ERIKS een EDGE-oplossing gerealiseerd die de brug slaat tussen machine en cloud. Dit dashboard wordt aan de klant beschikbaar gesteld voor ‘condition monitoring and predictive maintenance’.
AMIS heeft voor ERIKS een EDGE-oplossing gemaakt. Dit is een computer die in het veld staat en de brug slaat tussen machine en de cloud. Benieuwd hoe we dat gedaan hebben? Klik hieronder voor de hele klantcase.
Success Story: ERIKS Smart Asset Management met IoT

Ontwikkeling 2: Zorg voor optimale verbindingen tussen applicaties, databronnen en gebruikers

De cloud is definitief doorgebroken. Waar organisaties soms terughoudend waren gebruikt inmiddels meer dan de helft een office-omgeving uit de cloud. Infrastructure-as-a-service (IAAS) kan kostentechnisch en vooral kwalitatief uitstekend concurreren met eigen systemen. Software-as-a-Service (SAAS) heeft een enorme hoeveelheid specifieke software op een wereldmarkt gebracht. Meer en meer stellen organisaties een unieke combinatie van SAAS-applicaties (en natuurlijk nog traditionele softwarepakketten en maatwerk) samen om hun bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen.

 

De organisatie en de medewerkers worden echter pas écht optimaal ondersteund als die software ook goed met elkaar samenwerkt en informatie deelt. Dat noemen wij Synergise, meer rendement halen uit het hele IT-landschap door het verbinden van applicaties, databronnen en gebruikers. Zo kan AS Watson, in Nederland beter bekend door haar winkels van Kruidvat, ICI Paris XL en Trekpleister, de kerstdrukte uitstekend verwerken door de verbetering van haar integratieplatform.

Meer en meer stellen organisaties een unieke combinatie van SAAS-applicaties samen om hun bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen. De organisatie en de medewerkers worden echter pas écht optimaal ondersteund als die software ook goed met elkaar samenwerkt en informatie deelt.

Ontwikkeling 3: ROI van Data: Reactievermogen, Overzicht en Inzicht

De derde ontwikkeling is Data Driven. Organisaties ontdekken steeds meer de kracht van data en wat het kan toevoegen aan hun bedrijfsvoering. De ROI van Data noem ik dat: Reactievermogen, Overzicht & Inzicht en Innovatievermogen. Overzicht geeft rust; hoe staan we er voor? Inzicht geeft actie; waar wijken we af van ons plan, zodat we actie kunnen ondernemen? Snelheid en beschikbaarheid geeft reactievermogen. Hoe sneller, hoe effectiever tenslotte.

 

De meeste innovatie vindt plaats door data toe te voegen aan bestaande producten of diensten. Want data verrijkt. Dit zien we ook bij Royal Flora Holland: hier hebben we de complete herbouw van de applicatie Insights op ons genomen. De applicatie biedt bloemenkwekers inzage – insights – in de actuele prijsvorming van hun producten. Een prachtig voorbeeld van Signify, betekenis geven aan de beschikbare data.

Benieuwd hoe Royal FloraHolland zelf dit project ervaren heeft?
Klantervaring Royal Flora Holland

Wat was uw mooiste moment van 2019? Voor ons was het een jaar in transitie en mooie ontwikkelingen. Maar ook in tijden van verandering blijven we dicht bij onze roots: met IT als belangrijkste instrument geven we bedrijven stuwkracht (die stuwkracht vindt u nog steeds terug in ons logo: de "swoosh"). Om te vernieuwen, versimpelen of te verbeteren. 

 

Ik wens u fijne feestdagen, een prachtig uiteinde en een succesvol 2020 toe. 

 

 

Hartelijke groet,

 

André van Dalen

Managing Director AMIS Conclusion

Abonneren
op nieuws?