05-04-2018 / nieuws /
Versterking van de propositie Internet of Things

AMIS sluit partnership met IoT.nxt

AMIS, onderdeel van het Conclusion ecosysteem, kondigt vandaag een strategisch partnership aan met IoT.nxt voor Internet of Things (IoT) -toepassingen. De combinatie van de IoT-kennis van AMIS, met de technologie-agnostische oplossing van IoT.nxt, resulteert in nieuwe bedrijfsmodellen en diensten waarmee we de digitaliseringsstrategie van organisaties ondersteunen.

 

Het IoT.nxt-platform maakt het mogelijk een breed scala aan sensoren en apparaten aan te sluiten, ongeacht hun protocol. Hierdoor kunnen snel nieuwe oplossingen worden ontwikkeld die achteraf op de bestaande technologie kunnen worden geïnstalleerd. Op deze manier ondersteunt het platform een snelle time-to-market. Dit resulteert in een zeer gunstige Return on Investment (RoI) waardoor het platform extreem effectief en kostenefficiënt is. Hierdoor kunnen we ons focussen op het genereren van business value voor onze klanten. Het IoT.nxt-platform is met name geschikt voor industriële IoT-oplossingen.

Joe Bester, Chief Marketing Officer bij IoT.nxt: "IoT.nxt en AMIS versterken elkaar op het gebied van zakelijke IoT-oplossingen. We kunnen de competenties van AMIS op het gebied van design thinking en architectuurontwikkeling voor technische- en bedrijfsactiviteiten ondersteunen met ons platform. Het helpt AMIS en hun klanten om snel de waarde van digitalisering te optimaliseren.”

IoT.nxt biedt een hardware- en softwareoplossing voor edge-computing die de kloof overbrugt tussen de industriesensoren en de gegevensverwerking in de back-end. Het verbindt zowel de nieuwste digitale devices, zoals sensoren, als legacy analoge devices met een breed scala van verschillende cloud- en on premises-oplossingen. Hiermee profiteren we van real-time sensorgegevens voor cloudsystemen, machine learning, Business Intelligence en IoT-gestuurde business rules. Dit wordt onder andere ingezet voor het bewaken van de kwaliteit van een productieproces, de conditie van een motor of de frequentie van het gebruik van apparatuur.  

Robbrecht van Amerongen, Business Development Manager bij AMIS: "Door deze samenwerking versnellen we onze ontwikkelingen op het gebied van IoT en kunnen we de invoering van IoT-oplossingen effectiever aanpakken. We kunnen ons richten op de business value voor onze klanten en ze inspireren met industriestandaard IoT-oplossingen. Hiermee ondersteunen we hen bij hun digitale transformatieproces. De laatste jaren zien we een groeiend aantal IoT-platformoplossingen. We helpen onze klanten bij het selecteren van een volwassen, bruikbaar en kosteneffectief platform ter ondersteuning van hun primaire proces. Op deze manier bieden we oplossingen van hoge kwaliteit met een goede ROI. "

Klik hier voor meer informatie over de IoT-propositie van AMIS.

 

Over IoT.nxt

De unieke technologiestack van IoT.nxt overbrugt de kloof tussen alle protocollen in het industriële ecosysteem en creëert een enkel integratie-/vertaalpunt. Dankzij de gepatenteerde RaptorTM-gateway kunnen organisaties alle bestaande legacy-systemen achteraf inbouwen zonder te rippen en vervangen. Een krachtig data-abstractiemodel vertaalt verder alles vanaf de edge en ondersteunt een op abonnementen gebaseerd big data-model.

Robbrecht van Amerongen
Ook aan de slag met IoT?
Ik laat u graag zien wat de mogelijkheden zijn.
Bel Robbrecht van Amerongen 06 41 01 02 86