09-01-2017 / Boek /
Publicatie

Boek Integration Cloud Service

Robert van Mölken, senior SOA consultant bij AMIS en Oracle ACE, en Phil Wilkens (Capgemini UK) hebben een boek geschreven: Implementing Oracle Integration Cloud Service. Het boek is een uitgebreide, hands-on gids voor het bouwen van integraties die zowel werken in de cloud als on-premises.

Molken
Een uitgebreide, hands-on gids voor het bouwen van integraties die zowel werken in de cloud als on-premises.

Het boek neemt je, met een praktische inleiding, snel mee in de voordelen van ICS voor jouw onderneming en demonstreert hoe ICS het makkelijk maakt om integraties niet alleen snel te ontwikkelen, maar ook hoe ze te onderhouden en uit te breiden zijn. Het boek bespreekt ook meer geavanceerde integraties, om zo te laten zien hoe verfijnde resultaten met ICS te bereiken zijn en hoe ICS te koppelen is met externe applicaties die de onderneming al gebruikt. Tot lees je hoe je cloud integraties kan monitoren en wat je naast ICS kan gebruiken om nog krachtigere applicaties te bouwen door ze te integreren.

 

Na het lezen van dit boek weet je hoe je ICS kan gebruiken om je eigen integratiebehoeften op te lossen en hoe je de technologie het beste benut en toepast.

Media

Waarom ICS?

Veel ondernemingen zijn gebaseerd op data en applicaties die toegang hebben tot deze data. In moderne ondernemingen is deze data opgeslagen in de cloud en kan het door wel honderden verschillende applicaties en vanaf duizenden verschillende apparaten via APIs worden geraadpleegd. Om dit te realiseren, moeten APIs aan elkaar worden verbonden, oftewel worden geïntegreerd. Oracle Integration Cloud Service biedt een complete oplossing voor het integreren van Enterprise applicaties in de cloud. Integration Cloud Service (ICS) biedt een cloud gehoste oplossing om systemen te integreren met behulp van een grafische weergave. Met de grafische weergave kun je integraties definiëren en presenteren.

 

Het boek verscheen begin 2017. Bestel het boek online.

Voor meer informatie over het boek en aanvullend materiaal, zoals toekomstige blogcontent, vind je op https://oracle-integration.cloud.