18-07-2017 / Nieuws /

Lucas Jellema en Robert van Mölken benoemd tot Oracle Developer Champions

Selecte groep Champions vormt klankbordgroep moderne softwareontwikkeling

Oracle introduceert het Oracle Developer Champion programma. Dit programma complementeert de twee bestaande programma’s van het Oracle Technology Network (OTN): Oracle ACE en Java Champion. AMIS-medewerkers Lucas Jellema (Oracle ACE Director) en Robert van Mölken (Oracle ACE) zijn benoemd tot Developer Champion.

 

Het belang van de softwareontwikkelaar

Het Oracle Developer Champion programma onderkent het belang van de moderne softwareontwikkelaar. De groep bestaat uit een selecte groep experts met ervaring in Cloud, Microservices, Containers, DevOps, Continuous Delivery, Open Source technologies en SQL/NoSQL databases. Alle Oracle Developer Champions dragen bij aan Open Source projecten, publiceren over moderne ontwikkelmethodes en spreken op vooraanstaande (Oracle) conferenties zoals Oracle Code, Devoxx en QCon.

 

Lucas Jellema: “Developer Champions zijn de pioniers die vanuit de traditionele Oracle technologie nieuwe architectuur en nieuwe technologie adopteren. Innovatie vindt overal ter wereld plaats, door de hele wereldwijde IT gemeenschap. Dit leidt tot containers, microservices, DevOps, machine learning, Continuous Delivery, rich client web technologie, IoT, NoSQL, CQRS en Event Sourcing, blockchain, serverless computing en nog veel meer. Oracle is lang niet de enige of de eerste in veel van dit soort ontwikkelingen. Developer Champions spelen een zichtbare rol in de initiële verkenning van die nieuwste ontwikkelingen en vertalen deze naar Oracle technologie. Vervolgens zorgen ze voor adoptie in de Oracle community. Waar Oracle ACE Directors vooral de diepte ingaan in hun specifieke expertise, zijn de Developer Champions vooral actief in de breedte.”

devchamps1

Over het Oracle Technology Network

Het Oracle Technology Network dateert al uit het prille begin van deze eeuw, toen Oracle via haar website software beschikbaar stelde. OTN ondersteunt IT professionals die actief zijn in Oracle technologie, op allerlei terreinen. Door het organiseren van events, het beschikbaar stellen van content en forums, het aanbieden van vrijwel alle Oracle software voor evaluatie en zelf-training en door de erkenning van de voorlopers, ambassadeurs en pioniers die de community in beweging krijgen en houden door middel van de Oracle ACE, Java Champion en nu Developer Champion programma’s. OTN heeft een duidelijke focus sinds eind 2016: de software ontwikkelaar. De relatie tussen Oracle Corporation en software ontwikkelaars is de laatste jaren wat verwaterd en Oracle werkt via OTN actief – onder andere met de wereldwijde Oracle Code seminars – aan het versterken van die relatie. Het Developer Champion programma is een actieve uiting van de focus en ambitie om meer te doen voor en met de softwareontwikkelaar.

 

Meer weten over dit programma? Zie: https://blogs.oracle.com/developers/new-developer-champion-program