Workshop - 14 juni 2018

Machine Learning - tweede sessie

Machine Learning - Tweede sessie

Concrete stappen met Machine Learning: Random Forests en Clustering

 

Wie op 7 mei de workshop Machine Learning heeft bijgewoond bij AMIS, heeft in die eerste etappe van onze Machine Learning reis kennisgemaakt met Data Science en Machine Learning – met de doelen en ambities, met terminologie en aanpak en met use cases. Op 14 juni stropen we de mouwen op en gaan we concreet worden: zelf Machine Learning modellen trainen en testen. Dat doen we met R en met RStudio als tool.

 

Na een introductie door Michael van Gasteren over algemene concepten rond het trainen en valideren van Machine Learning modellen, gaan we eerst Data Science bedrijven op basis van de supervised Random Forest Machine Learning methode voor regressie of classificatie (voor het eerst beschreven in 1995).  

 

Vervolgens presenteert Jeffrey Resodikromo de theorie van cluster algoritmes – een unsupervised Machine Learning methode om waarnemingen in categorieën in te delen. De presentatie gaat over in een tweede hands-on sessie. Opnieuw gebruiken we RStudio om een geprepareerde dataset met K-Means Clustering en/of Hierarchical Clustering in clusters te laten indelen.

 

Voorkennis

In de SIG sessie van 7 mei is in de technische hands-on gewerkt met Decision Trees. Dat vormt de basis voor wat we in deze tweede sessie gaan doen. Was je niet bij de sessie op 7 mei,  dan is het zeer aan te raden dit filmpje van 7 minuten te kijken.  Het concept van Decision Tree wordt daar gemakkelijk uitgelegd. Random Forest is daar een uitbreiding van.

 

Voorbereiding

Deelnemers moeten R (https://cran.r-project.org/bin/windows/base/) en Rstudio (https://www.rstudio.com/products/rstudio/download/), de gratis RStudio desktop versie volstaat) geïnstalleerd hebben voorafgaand aan deze sessie. 

 

Aanmelden

Wil je bij deze kennissessie op 14 juni aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar marketing@amis.nl met de vermelding 'Aanmelding tweede sessie Machine Learning 14 juni'.  Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Wij zorgen voor het diner. Heb je dieetwensen? Geef dat dan aan in de mail. Ken je iemand voor wie deze avond ook interessant is? Dan is diegene natuurlijk ook van harte welkom. Laat diegene zich wel even zelf aanmelden in verband met de catering en het totaal aantal beschikbare plekken voor deze sessie.

 

Programma

Donderdag 14 juni 2018 van 17:00 tot 21:00 uur

  • Introductie door Michael van Gasteren
  • De theorie van cluster algoritmes door Jeffrey Resodikromo
  • Hands-on sessie

 

Sprekers: Michael van Gastel, Jeffrey Resodikromo

 

Locatie: Edisonbaan 15, Nieuwegein

Abonneren
op nieuws?