17-12-2019 / AMIS-en-scène /
Integratie consultant bij AMIS. Hoe is dat nu écht?

Robert over Blockchain, IoT en de marktontwikkelingen

Werken bij AMIS is niet zomaar een job, maar een passie. We stellen je graag voor aan Robert van Mölken; al 8 jaar bij AMIS en ondenkbaar uit de organisatie. Hij is senior integratie consultant op het gebied van Cloud integraties, Internet of Things en Blockchain. Daarnaast schreef hij twee boeken waaronder "Blockchain across Oracle" en is hij als Oracle ACE en Groundbreaker Ambassador te zien op vele conferenties wereldwijd.

 

Welke gave projecten doet hij? En welke ontwikkelingen ziet hij in de markt? Lees het hier! 

Het gaafste project? Moeilijke keuze! Ik heb bij de Nationale Politie de hele integratie laag met klein team uitgedacht en ontwikkeld. En na de kerst ga ik starten bij Transavia als Solution Architect op het gebied van applicatie integratie en DevOps in het Flight Ops domein.
Media

Hi Robert, wil je jezelf even aan ons voorstellen? Wie ben je en wat doe je bij AMIS?

Hi iedereen, mijn naam is Robert van Mölken, 34 jaar en nu 8 jaar werkzaam bij AMIS. Ik ben begonnen als Fusion Middleware consultant en gedurende de jaren gegroeid tot integratie specialist op het gebied van Cloud integraties, Internet of Things en Blockchain. Naast mijn werk ben ik sinds 2013 actief in de Oracle community, door onder andere het schrijven van blogs op de AMIS Technology Blog, onderdeel te zijn van podcasts en het presenteren op nationale en internationale conferenties. Door mijn aandeel in de community ben ik in 2015 benoemt tot Oracle ACE en in 2017 tot Developer Champion (wat in 2018 is hernoemt naar Groundbreaker Ambassador).

 

Welke ontwikkelingen zie je als expert in de markt en hoe speelt AMIS daar op in? 

De technische ontwikkelingen op software gebied volgen zich razend snel op. De komst van nieuwe programmeer talen zoals Kotlin en Rust, grondige verbeteringen aan bestaande talen zoals Java, maar ook nieuwe integratie oplossingen en patronen zoals Data AnalyticsInternet of Things en Blockchain. Voor de laatste twee is AMIS erg vooruitstrevend. Op IoT vlak zijn we onder andere aan de slag bij ERIKS en Vebego en voor Blockchain zijn we actief in de Food & Agri en de advocatuur.

De technische ontwikkelingen op software gebied volgen zich razend snel op. Maar ook nieuwe integratie oplossingen en patronen zoals Data Analytics, Internet of Things en Blockchain. Hierin is AMIS erg vooruitstrevend.
We verloten drie gratis boeken "Blockchain Across Oracle" geschreven door Robert van Mölken! Stuur een korte motivatie naar en maak kans!
Meer over het boek Blockchain Across Oracle

Wat was het gaafste project waar je aan hebt gewerkt en waar werk je nu aan?

Dat is een moeilijke keuze! Ik heb bij de Nationale Politie bijvoorbeeld de hele integratie laag met klein team uitgedacht en ontwikkeld. En intern heb ik super gave cloud, IoT en Blockchain onderzoeksprojecten mogen uitvoeren als ondersteuning voor onze CTO-overleggen.

 

Na de kerst ga ik starten bij Transavia als Solution Architect op het gebied van applicatie integratie en DevOps in het Flight Ops domein. Dit domein is verantwoordelijk voor onder andere de planningen van vluchten, inzet van personeel en onderhoud van vliegtuigen. Ik zal bij Transavia gaan helpen de IT een nieuw modern jasje te geven.

 

Jij bent te zien op heel veel conferenties wereldwijd. Waar spreek je zoal over en op welke conferenties kunnen we je binnenkort vinden?

Sinds 2013 reis ik de wereld over om mijn kennis te delen met publiek van voornamelijk Oracle-gerelateerde conferentie en meetups. Reguliere conferenties waar ik normaal spreek zijn onder andere Oracle’s eigen Open World en Code One conferenties in San Francisco, jaarlijkse usergroup conferenties van UKOUG (Engeland), NLOUG (Nederland), OUGN (Noorwegen) en Oracle Code events verschillende steden waaronder New York, Parijs, Antwerpen, en London. Laatste tijd heb ik even rust genomen, maar in nieuwe jaar staan er al wat conferenties, meetups en online webinars in de planning. De eerste webinar is op 7 januari om 18:00 over gebruik van Blockchain in de luchtvaart.

Sinds 2013 reis ik de wereld over om mijn kennis te delen met publiek van voornamelijk Oracle-gerelateerde conferentie en meetups in verschillende steden waaronder New York, Parijs, Antwerpen en London.
André van Dalen
Werken bij AMIS? Maak vrijblijvend een afspraak en kom langs voor een kop koffie.
Bel André van Dalen 06 46 32 41 00
Abonneren
op nieuws?