03-11-2017 / Visieblog / André van Dalen
AMIS Oracle OpenWorld Review 2017

The only way is UP!

Deze week hadden we een volle zaal bij de AMIS Oracle OpenWorld Review. Een traditioneel event, waarbij de AMIS collega's die Oracle OpenWorld hebben bezocht, hun belangrijkste bevindingen delen met onze relaties. Welke ontwikkelingen zijn er? Wat betekent het voor ons? Wat kan het voor hen betekenen? Welke kansen biedt de nieuwe technologie? En wat zou je ermee kunnen doen? Maar ook, wat zou je niet meer moeten doen?

 

Een significante ontwikkeling die we zien, is de versnelling in het gebruik en de toepassing van Artificial Intelligence danwel Machine Learning. Technologiecomponenten worden rijker, 'slimmer' en bewegen zich omhoog. Traditionele services worden geclusterd tot applicaties, voorzien van dashboards en data-science componenten. 'The only way is up', zo verwoordde onze CTO Lucas Jellema het.

 

Dat betekent nogal wat voor organisaties. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om u daarbij te helpen. Als AMIS richten we ons op het faciliteren van de Business Operations (BusOps) van onze klanten. Hoe kunnen we u met toepassing van hedendaagse en toekomstige IT helpen uw business doelstellingen te realiseren?

 

Inzet van IT is al lang geen middel meer om kosten te reduceren. Het is een voorwaarde geworden voor moderne bedrijfsvoering. De focus moet liggen op business value en werkelijke kosten. Organisaties moeten alleen investeren in zaken die helpen om business value te genereren, zich te onderscheiden van de concurrentie, dicht bij hun kerncompetentie liggen, of om een bijzonder risico te mitigeren. Net zo min als organisaties geen eigen energiecentrales, eigen onderkomen of eigen auto’s bouwen, past het ‘bouwen’ van eigen IT er vaak ook niet meer bij. 

Met de toenemende autonomie van platformen is het nu ook mogelijk om IT-medewerkers de gelegenheid te geven zich te richten op wat de business werkelijk nodig heeft. Specialisten en hun 'automatisering van de automatisering' kunnen zorgen voor een werkende infrastructuur. Uw medewerkers kunnen hun energie steken in zaken die het verschil maken voor uw organisatie.   

 

Strategische tehnologietrends

Gartner’s overzicht van strategische technologietrends laat een drietal hoofdstromen zien: Intelligent, Digital en Mesh. Slimme User Interfaces, actiegerichte informatie en Data Science zullen steeds belangrijker worden. Zo ook integratie en het combineren van applicaties en databronnen. Enerzijds door de steeds grotere beschikbaarheid van data en de grotere rekenkracht die beschikbaar is om bronnen te analyseren. Anderzijds vanwege onze voortdurende behoefte om een eenduidig en actueel beeld van de werkelijkheid te hebben. 

Snel veranderende wereld

Tijdens onze Oracle OpenWorld Review bespraken de volgende trends:

  • Artificial Intelligence and Machine Learning - To make Business and IT smart and autonomous
  • Integrate Physical Domain into Enterprise IT - Internet of Things, IoT
  • Richer & Smarter UI - Channels, formats, personalized & smart
  • Embrace open technologies & communities - Kubernetes & Docker, Kafka, Hadoop & Spark, Hyperledger, Node/JS, Python, Java, etc...
  • DevOps and BusOps - full lifecycle ownership and focus on business value and true costs: You create it, you run it, you fix and evolve it
  • Security (DevSecOps) - Across components, environments, channels, actors - prevent, monitor, respond

 

De volledige presentatieslides van deze sessie kunt u vinden op Slideshare.

 

Wij ervaarden dat de informatie en kennis die we met de aanwezigen wilden delen, eigenlijk teveel was voor één sessie. We gaan daarom graag verder met u in gesprek over de mogelijkheden die IT u kan bieden en de kansen die u heeft om u te richten op wat in uw werkveld het verschil maakt. 

" Ik ben ervan overtuigd dat we voor een nieuw tijdperk van digitalisering staan. Nieuwe manieren van opbouwen van interne, externe en ketengerichte informatiesystemen."

Ik ben ervan overtuigd dat we voor een nieuw tijdperk van digitalisering staan. Nieuwe manieren van opbouwen van interne, externe en ketengerichte informatiesystemen. Wij noemen dat SAAS Enablement, Data Enablement, IoT: het verbinden van de fysieke met de digitale wereld en de reis naar de cloud. Vanuit onze langjarige ervaring kunnen wij het verschil maken bij uw toepassing van IT. AMIS: We know how; we design build, run, fix and evolve IT. 

Abonneren
op nieuws?