Front-end development

Enterprise gebruikersapplicaties: relevant, overzichtelijk en informatief

 

De gebruikers van uw IT-systemen - uw medewerkers, klanten en mogelijk partners - willen natuurlijk snel en efficiënt informatie krijgen én verwerken. Goede Enterprise User Interfaces (UI’s) maken hier het verschil, het draait tenslotte om de User eXperience (UX). Een goede Enterprise User Interface is Relevant, Overzichtelijk en Informatief; met recht een goede ROI.

 

Herkent u dit? U heeft IT-systemen met veel functionaliteit, maar uw medewerkers, klanten en leveranciers gebruiken het maar mondjesmaat. U heeft geïnvesteerd in de mogelijkheid hen online toegang te geven tot uw informatie, maar zij bellen en mailen u nog steeds met vragen. Kortom, uw systeem doet het wel, maar functioneert niet. Waar ligt dat dan aan? Elke gebruiker heeft zijn persoonlijke voorkeuren en devices. Werkt het systeem niet zo gemakkelijk als de gebruiker het wil, dan haakt hij af en zoekt een alternatief.

Simplified User Interface

Eén van de methoden om tot de optimale UX te komen is de 90-90-10 regel. Dit resulteert in een Simplified User Interface. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de gebruikers in 90% van de gevallen slechts 10% van de beschikbare functionaliteit of informatie van systemen gebruikt. Dat betekent dat 90% voor veel gebruikers (in eerste instantie) overbodig is en het overzicht vertroebelt. Wanneer je gedoseerd presenteert, resulteert dit in meer overzicht. En dus in hogere performance. We noemen dit ook wel ‘Glance, scan en commit’.

 

Een goede Enterprise gebruikersapplicatie gaat echter verder dan alleen een mooie UI. Voor goede User eXperience moet er ook rekening worden gehouden met performance, security, foutafhandeling, monitoring, gebruikersstatistieken en workflow. Daarnaast moet de applicatie op verschillende mobiele devices kunnen worden gebruikt.

Hoe doet AMIS dat?

AMIS heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties voor uiteenlopende organisaties. Bovendien volgen we de nieuwe ontwikkelingen op de voet en maken we deel uit van verschillende bèta-programma’s, zodat we niet alleen bij blijven, maar ook vooruitkijken. Zo hoeft u zich alleen bezig te houden met de functionaliteit die nodig is voor uw organisatie. Wij zorgen voor de tevreden gebruikers.

Praktijkervaring en technologieën

Wij gebruiken uiteenlopende technologieën voor de ontwikkeling van de optimale UI voor uw applicatie. We kiezen daarvoor de technologie die het beste past bij u en uw IT-omgeving. We hebben veel ervaring met frameworks als React, Angular, Oracle JET en Oracle ADF, en kunnen goed uit de voeten met HTML5/CSS en Javascript. Daarnaast weten we als geen ander hoe je ontwikkelt in een Enterprise omgeving waar integratie, Continuous Delivery en deployment een belangrijke rol spelen.


Abonneren
op nieuws?