Licentie-advies: voorkom overbodige kosten

U wilt uw licenties op orde hebben. U wilt ´compliant´ zijn, maar tegelijkertijd ook overbodige licentiekosten voorkomen. Bij grote veranderingen in uw infrastructuur heeft u waarschijnlijk de licenties meegenomen in het besluitvormingsproces. Echter, ogenschijnlijk kleine veranderingen in uw IT-landschap hebben ook invloed op uw licenties. Denk hierbij aan het vervangen van een server door een nieuwe machine met meer processoren, of aan het toegang geven van uw klanten tot een applicatie die eerst alleen intern werd gebruikt.

 

Juist vanwege die continue en vaak kleinere veranderingen zit AMIS periodiek bij klanten aan tafel. We gaan dan na of de aanwezige licenties nog passen bij de actuele IT-infrastructuur en het gebruik daarvan. We gaan hierbij creatief te werk. De oplossing ligt niet alleen in het afnemen van meer of minder licenties. Ook door infrastructuur anders te gebruiken, al dan niet met virtualisatie, kan de investering in licenties beter renderen. AMIS combineert de kennis van de licentiemodellen* met kennis over IT-architectuur om zo een optimale oplossing te vinden.

 

 

* AMIS is al jaren dé partner als het gaat om Oracle-technologie. We hebben ook uitgebreide kennis van de Oracle-licentiemodellen en kunnen u daarover adviseren.


Abonneren
op nieuws?