Oracle Database Container

De AMIS Oracle Database Container is een fully-managed Oracle Database tegen lagere kosten en betere service dan u nu gewend bent. Hiermee zorgen wij voor de opzet, het installeren en het operationeel beheer van de omgeving. U geeft hiermee het beheer van uw database veilig uit handen. Uw systeem blijft up-to-date en eventuele verstoringen worden vroegtijdig voorkomen.

 

Voor wie is deze service interessant?

U herkent dit vast: u wilt een Oracle Database in gebruik nemen en vraagt zich af hoe u het beheer hiervan het beste kunt regelen. Het goed operationeel houden is een taak die veel aandacht en expertise vergt, maar u heeft niet het gevoel dat uw huidige managed service leverancier voldoende proactief is. Nog te vaak moeten uw eigen medewerkers incidenten en gebreken constateren. Dat is natuurlijk een ongewenste situatie. Daarnaast is het up-to-date houden van uw systeem een enorme klus en worden extra kosten in rekening gebracht voor alle additionele activiteiten die nodig zijn om uw systeem operationeel te houden.

 

De naam zegt het al: AMIS levert met de Oracle Database Container een managed Oracle database. Met pro-actief beheer voorkomen wij eventuele verstoringen voortijdig.

 

Enkele voordelen op een rij:

 • U hoeft niet uit te zoeken welke versies en instellingen op u van toepassing zijn
 • Het system is snel operationeel
 • Uw systeem blijft up-to-date
 • Storingen worden voortijdig gesignaleerd en voorkomen
 • U krijgt de kennis van een Oracle expert tegen een lagere prijs
 • Uw medewerkers kunnen zich focussen op hun taak in plaats van op het oplossen van storingen en gebreken
 • Security is een standaard onderdeel van deze service

 

Wanneer is het tijd voor de Oracle Database Container van AMIS?

 • Uw huidige dienst is te duur, niet proactief en vergt te veel àandacht van uw medewerkers
 • De doorlooptijd van het aanvragen van een nieuwe database kost enkele uren tot enkele dagen
 • Uw eigen medewerkers hebben onvoldoende kennis en kunde om het maximale uit de Oracle database te halen
 • U zit vast aan de afgesproken SLA-dienst en uw leverancier biedt hierin niet voldoende flexibiliteit
 • Support wordt reactief ingevuld: er wordt alleen actie ondernomen als u merkt dat er iets mis is

 

Wij maken het verschil

De Oracle Database Container is volgens een menukaart samengesteld. U geeft zelf aan wat het doel van het systeem is (Development, JDEdwards, SAP, Java/web of BI). AMIS levert de database volgens een standaard methode gebaseerd op de Oracle Deployment guidelines. Daarbij verzorgen we back-up, monitoring, incident management, security, patching en proactief beheer. En dat alles voor een vast bedrag per maand.

 

Met de Oracle Database Container van AMIS bereikt u een substantiële verlaging van de total cost of ownership (TCO). Ook stellen we in zeer korte tijd werkende omgevingen beschikbaar.

 

Hoe werkt dit in de praktijk?

Op basis van een korte vragenlijst stellen we samen met u de optimale configuratie vast. Met deze configuratie maken we binnen één werkdag een systeem voor u operationeel. Dit kan zowel in de cloud als on-premises. Uw systeem is ook meteen aangesloten op onze monitoring dienst.

 

Is dit dan veilig?

Security is de basis van onze dienstverlening. Dit is niet een extra optie, maar zit standaard in iedere instance van de door ons beheerde database. Met onze dienst beheren en monitoren we actief de 200 security standaarden voor de Oracle databases. Iedere 5 minuten worden uw eigen security instellingen van uw database getoetst. Hierdoor wordt een (onbedoelde) wijziging in deze instellingen direct gedetecteerd en automatisch hersteld. Dit is een unieke feature in de Oracle security (CIS) module, waardoor u bewezen volgens de CIS normen beveiligd bent.Wilt u meer weten over de Oracle Database Container?
Bel Robbrecht van Amerongen
06 41 01 02 86Abonneren
op nieuws?