Kennissessie - 26 juni 2017

Docker Container

Door het gebruik van containers kun je een applicatie bundelen met al zijn afhankelijkheden. De server waar de applicatie op komt te draaien hoeft alleen nog voorzien te zijn van een container engine zoals bijvoorbeeld Docker. Hierdoor ontstaan applicaties waarbij de onderliggende infrastructuur een steeds kleinere rol gaat spelen en waarmee infrastructure as code gerealiseerd kan worden. Zo kun je een eerste stap richting Serverless computing maken. Daarom wordt het ook vaak gebruikt voor microservices.

 

Initieel is de container technologie ontwikkeld voor Linux, maar tegenwoordig heeft ook Microsoft deze technologie omarmd. In deze workshop richten wij ons op Docker met Linux. 

 

Om infrastructure as code te realiseren, is er ook tooling omheen ontstaan zoals Docker Compose, Docker Swarm, Kubernetes, Mesos. Je kunt Docker containers overal draaien; lokaal op je eigen machine, in legacy datacenters maar ook in public Cloud zoals Amazon ECS, Azure Container Service, Google Container Engine en de Oracle Container Cloud Service. Bij deze cloud diensten heb je de mogelijkheden om losse containers te draaien, maar ook clusters uit te rollen met behulp van bijvoorbeeld Docker Swarm of Kubernetes.

 

In deze Docker workshop leer je de basis van het werken met Docker containers. We beginnen met het bouwen van een simpele container en werken het vanaf hier verder uit. Er is geen voorkennis nodig.

 

Zorg dat je een laptop bij je hebt met een werkende virtualbox. Er komt een image beschikbaar met alles wat je nodig hebt voor de workshop.

 

Meedoen? Stuur een email naar info@amis.nl onder vermelding van Docker Workshop 26 juni. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Programma

Maandag 26 juni 2017 van 17:00 tot 21:00 uur

Locatie: Edisonbaan 15, Nieuwegein

Spreker: Thijs Elferink (AMIS)

Deze kennissessie is inclusief diner

 

Zorg dat je een laptop bij je hebt met een werkende virtualbox.

Er komt een image beschikbaar met alles wat je nodig hebt voor de workshop.

Abonneren
op nieuws?