AMIS visieblog
Home amis blog

AMIS blog

AMIS is dé Oracle kennispartner in Nederland. Op technisch gebied vindt u geen betere consultants. Op de AMIS technology blog kunt u lezen dat er voor ons geen geheimen zijn op technisch vlak. Ook op strategisch vlak denken wij graag met u mee. Welke trends en ontwikkelingen zien wij? Welke daarvan moet u overwegingen voor uw organisatie? Op deze pagina delen wij onze inzichten en visie graag met u.

IT in de cloud

IT in de cloud: terug naar de chaos van eilandautomatisering?

door André van Dalen

Een IT-landschap in de Cloud ziet er al snel uit als een lucht met schapenwolken: veel losse plukken functionaliteit, maar vaak zonder onderlinge verbinding. Gaan we terug naar de chaos van eilandautomatisering?

AMIS visie blog: Talenten beperkingen en ontwikkelingen

Talenten, Beperkingen en Ontwikkelmogelijkheden

door André van Dalen

De Olympische spelen in Rio. Een prachtig doorkijkje in de effecten van intrinsieke motivatie en externe prikkels. En natuurlijk mooie parallellen met mijn dagelijkse praktijkervaringen en waardevolle lessen.

een strand met diepblauwe zee waar twee strandstoelen met parasol staan opgesteld naast een palmboom

Vakantie is net werken

door André van Dalen

De transformatie van de kenniswerker in vakantieganger is op dit moment overal zichtbaar. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen in andere situaties toch vergelijkbare patronen vertonen. Wat zien we en wat kunnen we leren van dit soort laterale verbanden? Voor mij: energie, flow en plezier. Vakantie is net werken.

AMIS visie blog: Hoeveel is een IT systeem u waard

IT systemen zijn duur..... Hoeveel zijn ze u waard?

door André van Dalen

Het bouwen en implementeren van IT-systemen heeft een dubieuze reputatie. “Het duurt twee keer langer en kost twee keer meer dan gedacht” is een veelgehoorde uitspraak. En niet zonder reden!

vrouw in pak die een trap op een muur tekent

Stap voor stap, telkens vooruit

door André van Dalen

Woensdagavond keek ik weer met verwondering naar Zembla. Laat ik vooropstellen dat ik een aantal uitspraken tendentieus vind en iets te eenvoudig voorgesteld. De boodschap is echter duidelijk: grote miljoenen euro-verslindende IT-projecten die uiteindelijk niets opleveren.

foto van gele verkeersborden met de tekst past, present, future

Kan iemand mij uitleggen waar IT heen gaat?

door André van Dalen

“Als je het niet kan zeggen, zing het dan maar”. Dat was vroeger een veel gebruikte kreet als je niet onder woorden kon brengen of kon benoemen wat je wilde zeggen. Hier moet ik vaak aan terugdenken als ik de fantastische kretologieën voorbij zie komen die nieuwe trends of hypes in onze mooie IT wereld...

handen met opgestoken duim

Kwaliteit in dienstverlening is een zaak van perceptie

door André van Dalen

Kwaliteit in dienstverlening is een zaak van perceptie. Het gaat over voldoen aan verwachtingen. Het imago van een organisatie, verhalen van referenten, persoonlijke informatie-uitwisseling met account managers en de inhoudelijk betrokkenen spelen allemaal een rol. Deze elementen in combinatie met persoonlijke ervaringen vormen een verwachtingspatroon.