18-01-2018 / blog /
Kennis overdragen op junior consultants

AMIS investeert in jong talent

Net als veel concullega’s zijn we altijd op zoek naar de beste mensen in de markt. Natuurlijk het liefst met jaren ervaring in de technologieën waar wij mee werken. Gelukkig weten veel, met name Oracle-experts, ons te vinden als ze op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Maar het gaat goed met AMIS dus we zijn continu op zoek naar nieuwe ‘AMISers’! Alles zetten we in om met de juiste mensen in contact te komen: eigen netwerken, LinkedIn, social media, mond-op-mond reclame en natuurlijk onze website. Daarnaast investeren we ook in jong talent die we volgens onze inzichten opleiden.

 

Initiatieven

We zijn een aantal initiatieven gestart om ambitieuze jonge mensen met of zonder IT-opleiding, maar altijd met een enorme affiniteit met ons vakgebied, op te leiden tot volwaardige AMIS consultants. En dat werkt! Zo ook Laura Broekstra. Ze kwam bij ons binnen zonder IT-opleiding, maar wel met het enthousiasme voor IT waar we altijd naar op zoek zijn. “Ik heb een aantal jaren gewerkt op een technische helpdesk van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Daar had ik al ontdekt dat ik verder wilde in de IT. Ik was al aangenomen als functioneel beheerder bij een andere consultancy organisatie, maar na een proefperiode daar kreeg ik de kans een opleidingstraject via AMIS te volgen.”

 

Of het nu om een junior met of zonder IT-opleiding gaat, voordat ze echt aan de slag gaan, moeten AMIS consultants een gedegen opleiding volgen. Laura zat vier maanden in de schoolbanken voordat ze een maand stage ging lopen in de Development Studio van AMIS. “De plek om als junior te starten. In een veilige omgeving en onder begeleiding van zeer ervaren mensen leer je heel snel het vak”, vertelt Laura. Na de maand stage, volgde nog vijf maanden waarin ze vier dagen in de week in de Development Studio onderhoud deed en nieuwe functionaliteit ontwikkelde voor Pagoni. De andere dag in de week kreeg ze verdiepingslessen over bijvoorbeeld testen en software maintenance.

 

Projecten

Doordat een groot deel van het traject bestaat uit intern meewerken aan projecten, hebben we snel in de gaten wanneer de mensen klaar zijn voor het echte werk. “Normaal gezien werken starters een jaar in de AMIS Development Studio maar ik mocht na zes maanden al aan de slag bij een klant. Dat was sneller dan verwacht maar het vertrouwen in mij dat AMIS daarmee aangeeft, heeft er voor gezorgd dat ik geen moment twijfelde of ik het wel of niet kon. Ook de klant waar ik zit is erg tevreden en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.”

 

Mix

Het besluit om zelf junioren op te gaan leiden, hebben we weloverwogen genomen. Het vergt natuurlijk wel wat van je organisatie en we wisten ook niet hoe onze klanten zouden reageren want die zijn gewend aan de ervaren consultants van AMIS. Maar al onze bezwaren bleken ongegrond. Na een goede selectie vooraf beschikken we nu over een paar hele slimme, gedreven, enthousiaste collega’s die werken op de manier zoals we dat binnen AMIS graag zien. Ze waren zelfs sneller dan verwacht allemaal inzetbaar op trajecten bij klanten. Onder begeleiding van senior consultants krijgt de klant de ‘best of both worlds’: de kennis en ervaring van de senioren en de inzet, het enthousiasme en de flexibiliteit van de junior consultants. Door ons besluit te investeren in junioren hebben we er ook voor gezorgd dat de kennis die we afgelopen 25 jaar hebben opgedaan, wordt overgedragen op de jongere generatie.

Abonneren
op nieuws?