12-03-2018 / Artikel /

Michael van Gastel bezoekt IoT Openhack

Van 27 februari tot en met 1 maart organiseerde Microsoft de IoT Openhack in München. Ruim 60 deelnemers met verschillende achtergrond – van specialisten tot studenten – werkten in teams onder leiding van Microsoft coaches samen aan verschillende challenges en leerden zo Azure gebruiken. 

 

Michael van Gastel, IoT consultant bij AMIS, bezocht deze conferentie namens ons en doet verslag.

Challenges

De Microsoft Azure IoT Openhack is een hands-on leertraject waarin je alle ins-en-outs van Azure leert. Na de opening en een korte introductie, gingen we dan ook direct aan de slag. In teams van 4 tot 5 mensen, werkten we aan verschillende challenges met oplopende moeilijkheidsgraad. De opdrachten waren goed opgezet en daardoor ook uitdagend voor mensen met meer ervaring.

 

Voor het oplossen van de challenges was het nodig meerdere technologieën te gebruiken. Vaak waren meerdere oplossingen mogelijk. Die moesten wel aan specifieke eisen voldoen.

 

De coaches van elk team speelden een belangrijke rol bij het oplossen van de challenges. Naast het geven van hints als het team de verkeerde kant op dreigde te gaan, waren ze verantwoordelijk voor het goedkeuren van de oplossing. Pas als de challenge helemaal was opgelost, kon het team verder met de volgende.

 

Mijn team heeft de IoT Openhack afgesloten met een tweede plaats!

Informatiesessies

Naast de hands-on sessies, was er tijdens de lunch tijd ingeruimd voor kennissessies. Verschillende sprekers waren uitgenodigd om informatie te geven over Azure-technologieën zoals Azure SQL Data Warehouse. Tijdens het diner was er een workshop over het programmeren van een IoT device met behulp van Arduino en hoe deze aan te sluiten op Azure.

Aanrader?

Jazeker! De Microsoft Azure IoT Openhack was mede door het gemêleerde publiek, de interactie met Microsoft-medewerkers en de opzet een zeer geslaagde bijeenkomst. Leuk was ook dat ze ook erg geïnteresseerd waren in onze feedback op onder andere de beschikbare informatie. Een win-win situatie dus.

Robbrecht van Amerongen
Wil je meer weten over onze IoT-oplossingen of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt ons team jou wel wat? Bel Robbrecht van Amerongen 06 41 01 02 86