Kennissessie - 6 juli 2017

ADF en JavaScript

Op donderdag 6 juli organiseert AMIS een kennissessie over ADF en JavaScript. In deze sessie zullen we laten zien hoe JavaScript kan worden geïntegreerd in out-of-the-box ADF Faces – release 12c

ADF EN JAVASCRIPT

ADF is een rich web client framework dat veel JavaScript gebruikt voor rich UI components, partial page rendering en andere aspecten van user experience. Hoewel ADF grotendeels declaratief is en vooral gericht is op de (Java) serverzijde voor het creëren van de user interface, is er veel te winnen met ADF Faces door het gebruik van JavaScript. Zo kan er een rijkere en snellere user experience worden geboden en is functionaliteit soms veel moeilijker of zelfs vrijwel onmogelijk te implementeren wanneer je dat alleen 'server-side' programmeert. Door gebruik te maken van slimme JavaScript kunnen we de server belasting verlagen en zo de schaalbaarheid van de applicatie verbeteren. Met de redelijk recente HTML5 API's voor client side persistence, file upload, enz. en via JavaScript kunnen we rich 3rd party components in onze ADF Faces UI embedden - van Google Maps tot geavanceerde visualisatie (buiten ADF DVT).

WAT GAAN WE DOEN?

In deze sessie zullen we bespreken hoe JavaScript geïntegreerd kan worden in out-of-the-box ADF Faces - release 12c. Wat zijn de beschikbare “hooks” voor het gebruik van JavaScript? Hoe kunnen we UI-components programmeren? Hoe bereiken we client-server (AJAX) en server naar client (inclusief push) interactie? Hoe integreren 3rd party web components? We gaan in op de ontwikkeling met JavaScript in JDeveloper en de browser, inclusief source control, debugging, logging, JSON.

 

We laten JavaScript zien en enkele van de belangrijkste concepten in de context van de browser. Ook zullen we de definitie van functies, variabelen, data scope, DOM manipulation en event handling kort behandelen. Aan de hand een aantal echte use cases zullen we starten met het gebruik van JavaScript in een ADF Faces applicatie, van simpele veld validatie tot complexe intra- en interpagina navigatie, de client event bus en zeer interactieve user interfaces, via server naar client push. De source code zal in veel voorbeelden worden besproken, en het zal duidelijk worden hoe makkelijk het kan zijn om een ​​ADF Faces-applicatie veel interessanter en responsive te maken.

DEELNEMEN

Voor deelname is geen ervaring met JavaScript nodig - de code samples zullen klein en eenvoudig zijn voor iedereen met een programmeerervaring. In de handson workshop ga je zelf een aantal use cases ervaren.

 

Breng je eigen laptop mee met JDeveloper 12c (bij voorkeur 12.2.1.x) (geen database vereist).

 

Opmerking: alle materialen zullen worden ter beschikking gesteld voor eigen gebruik.

 

Wil je bij deze sessie aanwezig zijn? Schrijf je dan in door deze uitnodiging te accepteren of een mail te sturen naar info@amis.nl en vermeld daarbij 'Aanmelding kennissessie ADF en JavaScript op 6 juli'

 

Programma

Donderdag 6 juli 2017 van 17:00 tot 21:00 uur

Waar: Edisonbaan 15 in Nieuwegein
Spreker: Lucas Jellema

De kennissessie is inclusief diner

 

Breng je eigen laptop mee met JDeveloper 12c (bij voorkeur 12.2.1.x) (geen database vereist).

Abonneren
op nieuws?