11-06-2018 / Artikel /
Gepubliceerd op Oracle Developer website

Creëren van een JET Composite Component

Data in de context van hun locatie presenteren op kaarten kan met Oracle JET. Gebruikers kunnen deze kaarten ook gebruiken voor het invoeren en bewerken van data. Composite Components, gestandaardiseerd volgens de W3C Web Components Standard, zijn de belangrijke bouwstenen van Oracle JET. Ze kunnen worden ingeplugd op het ontwikkelplatform van Oracle Visual Builder Cloud Service om op maat gemaakte functionaliteit toe te voegen.

AMIS CTO Lucas Jellema, beschrijft in een artikel voor de Oracle Developer website, hoe je een input-country component (herbruikbare JET Composite Component) bouwt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de open source JavaScript library OpenLayers. Dit biedt uitgebreide GIS-mogelijkheden voor het presenteren en manipuleren van locatiespecifieke data in webapplicaties. OpenLayers maakt als bron onder andere gebruik van OpenStreetMap, een open data alternatief voor Google Maps.

 

Het artikel geeft handvatten voor het aan de slag te gaan met zowel de ontwikkeling van een JET Composite Component als het gebruik van OpenLayers in Oracle JET-applicaties. 

Abonneren
op nieuws?