13-08-2019 / AMIS-en-scène /
Van horeca ondernemer naar front-end developer

Ontmoet AMIS'er Ivan

AMIS-en-scène. Een nieuwe rubriek! Werken bij AMIS is niet zomaar een job, maar een passie. Daarom zetten we elke maand de spotlight op een AMIS'er. Elke met een eigen(zinnig) verhaal, een aangeboren nieuwsgierigheid en ongeremde passie voor IT.

 

In deze editie stelt Charlie vijf vragen aan Ivan. Ivan is eigenaar geweest van een horeca onderneming en heeft vanwege zijn grote interesse voor IT zich in drie maanden tijd via Codaisseur laten omscholen. Een zware studie die veel discipline en doorzettingsvermogen eist; eigenschappen van Ivan die hierbij goed van pas kwamen. Ivan is nu front-end developer in de AMIS Development Studio.

 

Benieuwd naar zijn eerste vier weken bij AMIS? Lees hier verder!

"Ik werk samen met ervaren ontwikkelaars waar ik altijd terecht kan met vragen en waar ik heel veel van kan leren. Ik krijg vrijheid om mijn werk te doen en ik krijg bruikbare feedback die mij helpt groeien."

Hi Ivan, wat is je achtergrond, wat neem je mee en hoe heb je van IT je passie gemaakt?

“Ik heb meer dan tien jaar ervaring in de horeca als werknemer en als ondernemer. Daarnaast ben ik afgestudeerd in bedrijfseconomie. Wat ik meeneem? Hard werken. Horeca staat in mijn ervaring gelijk aan hard werken en doorzettingsvermogen. Naar mijn mening zijn dit eigenschappen die een goede ontwikkelaar zou moeten hebben.  

 

Ten tweede, denken en werken vanuit het perspectief van de klant. Persoonlijk heb ik dit enige tijd onderschat. Ik dacht dat keihard werken en hard mijn best doen klanten wel tevreden zouden zijn. Maar zo werkt het niet. Het klinkt logisch maar in de praktijk gebeurt dit vaker dan men denkt.

 

Ik heb altijd een interesse gehad in IT en programmeren, maar heb me hier nooit in verdiept tot sinds kort. Dit komt doordat ik al vroeg wist dat ik de horeca in zou gaan. Dit jaar kwam programmeren weer op mijn pad en toen begon ik me te realiseren dat ik dit echt een stuk leuker vind!” 

"Wat ik meeneem? Hard werken en denken vanuit het perspectief van de klant."

Waarom heb je voor AMIS gekozen?

“Tijdens mijn eerste gesprek bij AMIS sprak ik Rene Steenbrink en Charlie Windhorst. Dit was een leuke combinatie want Rene kon me alles vertellen over AMIS. Waar AMIS vandaan komt en waar zij wil zijn in de toekomst. Wat de werkzaamheden en wat de projecten zouden zijn als ik voor AMIS zou kiezen. En Charlie, die destijds ook maar een aantal weken in dienst was, vertelde me over de fijne sfeer en fijne collega’s in Nieuwegein. Na dat gesprek was ik overtuigd en vastberaden om te komen werken bij AMIS."

 

Hoe was je eerste maand bij AMIS?

"Mijn eerste maand is me heel erg goed bevallen. Wat mij is opgevallen is dat het werk, in een positieve zin, precies is zoals ik had verwacht. Ik werk samen met ervaren ontwikkelaars waar ik altijd terecht kan met vragen en waar ik heel veel van kan leren. Ik krijg vrijheid om mijn werk te doen en ik krijg bruikbare feedback die mij helpt groeien. Ik hoop dat ik van waarde kan zijn voor het team en dat ik nog veel ga leren."

 

En Ivan, waar kunnen we je voor wakker maken? ;)

"Elke grote aankondiging op het gebied van soft- en hardware (WWDC, Google I/O, enz.). Maar ook voor een wedstrijd van Real Madrid kun je me altijd wakker maken!"

Abonneren
op nieuws?