27-07-2017 / nieuws /

SaaS Enablement: integratie van SaaS en andere standaardapplicatie-oplossingen

Kiest u tegenwoordig ook voor standaardapplicaties? Omdat ‘buy’ vaak sneller en goedkoper is dan ‘build’? Daarbij is het huidige SaaS aanbod veelzijdig en de oplossingen kunnen ook nog snel worden ingezet. Maar hoe zorgt u ervoor dat de SaaS oplossingen kunnen samenwerken met bestaande applicaties? En dat alle applicaties over de juiste en dezelfde gegevens beschikken?

 

AMIS zorgt met SaaS Enablement voor een gecontroleerde, succesvolle integratie van SaaS en andere standaardapplicatie-oplossingen in en met een bestaand IT-landschap.

 

Voor veel bedrijven biedt een SaaS-oplossing veel voordeel: wanneer zij moeten kiezen tussen zelf iets ontwikkelen en een standaardapplicatie afnemen, is de keuze snel gemaakt. Het kiezen voor een standaardapplicatie betekent dat de - veelal schaarse - eigen IT capaciteit niet ingezet hoeft te worden, de kosten zijn vaak lager zijn dan maatwerkoplossingen en SaaS-oplossingen kunnen eenvoudiger worden geïmplementeerd.

 

Waarom SaaS enablement?

Een SaaS-oplossing draait in de meeste gevallen niet standalone. Deze zal moeten samenwerken met de applicaties die al aanwezig zijn. Gebruikers in organisaties kiezen vaak voor een SaaS oplossing die hen ondersteunt in hun werkzaamheden, maar denken daarbij niet altijd aan hoe die SaaS oplossing in de rest van het IT landschap past. Daardoor communiceren de applicaties vaak niet onderling, met als gevolg inconsistente en incomplete gegevens. AMIS integreert en creëert de verbindingen tussen de applicaties. Zo is alle informatie overal hetzelfde.

 

Heeft een bedrijf bijvoorbeeld een SaaS CRM oplossing gekocht, dan zullen de klantgegevens niet alleen daarin actueel moeten zijn, maar ook op het klantportaal, op de facturen en in de rapportages. Door het integreren van alle applicaties wordt dit mogelijk gemaakt. Uiteraard moet dit op een veilige manier gebeuren om datalekken te voorkomen.

De SaaS Enablement oplossing van AMIS biedt een best practice aanpak om dit snel, transparant, en tegen lage kosten voor u te doen.

We bieden daarbij ook een oplossing om gebruikers met hun bestaande account te laten inloggen op de SaaS applicatie of zelfs gebruik te maken van Single Sign On.

 

Hoe pakt AMIS dit aan?

We starten met een quick-scan. Hiermee krijgt u in korte tijd een advies met de mogelijke scenario’s voor vervolgstappen. Voor het gekozen scenario werkt AMIS een gedetailleerd plan van aanpak uit. Uiteraard willen wij de oplossing die wij voorstellen ook realiseren en eventueel in beheer nemen. Daarbij werken we samen met de functionele SaaS implementatiepartner en eventueel de leverancier van de SaaS oplossing.


Lees hier de praktijkvoorbeelden