HZPC

HZPC

In het laboratorium van HZPC werd er nog geen gebruik gemaakt van een informatiesysteem. Alle data met betrekking tot de laboratoriumprocessen, werd bijgehouden op papier en in Microsoft Excel. Naarmate het aantal analyses toenam, werd de administratie tijdrovender en omslachtiger. Daarom wilde men een laboratorium informatie management systeem (LIMS) waarin de processen én de resultaten geregistreerd en volledig getraceerd konden worden.

 

‘‘AMIS heeft voor HZPC in slechts vier maanden een eerste versie van ons laboratorium informatie management systeem gerealiseerd. Hierdoor konden we een grote analyse uitvoeren die met het eerdere veelal handmatige proces meer tijd zou hebben gekost. AMIS was voor ons de ideale partner: door een eerdere samenwerking wisten we dat ze de technische kennis in huis hadden en ze konden daarbij snel schakelen.” - Bertus Rooze, IT Manager bij HZPC

Aanpak

AMIS heeft een laboratorium informatie management systeem ontwikkeld voor HZPC. Omdat er een grote analyse in de planning stond die niet uitgesteld kon worden, was de beschikbare ontwikkeltijd erg kort; slechts vier maanden. Om die reden lag de focus van dit project op de minimale eisen waarmee de applicatie in productie kon. Iedere twee weken was er een sprintplanning waarin de nieuw ontwikkelde functionaliteit werd doorgenomen met het HZPC-team.

 

Het LIMS is gemaakt met Oracle ADF. Hiervoor is gekozen omdat de andere applicaties in het IT-landschap van HZPC ook met deze ontwikkeltaal zijn gebouwd. De ontwikkeling is gestart vanuit de kern van de applicatie: het volgen van het proces en het analyseren van de resultaten. De randvoorwaarden, zoals beheer van voorraden, zijn buiten de scope gelaten. Deze worden in een volgende fase gerealiseerd.

 

Resultaat

Het LIMS is volgens planning in productie genomen. Deze oplossing bevat alle functionaliteit die nodig is om het laboratoriumproces te ondersteunen. Met deze oplossing kon een grote analyse uitgevoerd worden, die anders administratief niet mogelijk was geweest. Deze versie van de applicatie kan nog niet worden ingezet voor andere analyses. In de tweede fase wordt de applicatie uitgebreid waardoor verschillende analyses in het laboratorium worden ondersteund.

Abonneren
op nieuws?