Integratie: AMIS heeft de specialisten

We leven in het digitale tijdperk. Overtypen, papier en zoeken in verschillende systemen is niet meer van nu. Een groot deel van informatieverwerking kan snel, foutloos en 24/7 zonder menselijke tussenkomst worden afgehandeld.

AMIS heeft veel (SOA) projecten uitgevoerd. Met elk nieuw project hebben we de resultaten van de vorige projecten meegenomen. Inmiddels heeft dit, samen met onderzoek naar nieuwe mogelijkheden, geleid tot best practices die voor elk project van toepassing zijn. Elk project starten we daarom met ‘proven practices & technology’. Op deze manier realiseren we snel resultaat.

 

Waarom integratie?

Traditionele koppelingen van IT-systemen zijn één-op-één interfaces. Wanneer je een koppeling wijzigt, moet je dit ook doen in alle systemen die gebruik maken van deze koppeling. Het gevolg is een waterval aan wijzingen, die onderling van elkaar afhankelijk zijn. Voor het doorvoeren van wijzigingen is het daarom vaak noodzakelijk om de hele IT omgeving tijdelijk stil te leggen. Een SOA-omgeving zorgt voor een koppelvlak waar IT-systemen mee communiceren. Met dit koppelvlak kunt u de connecties één-voor-één aanpassen en blijft het systeem ‘in de lucht’.

 

In zo’n services omgeving maakt u gebruik van alle intern en extern beschikbare systemen, zonder afhankelijk te zijn van de directe beschikbaarheid daarvan en zonder last te hebben van iedere wijziging. Loosely coupled noemen we dat.

 Wilt u meer weten over integratie?
Bel Frank Stevens
06 43 87 16 97