Internet of Things (IoT) - een game changer

Internet of Things (IoT)* is één van de game changers die veel organisaties zal raken. De verbinding van de fysieke met de digitale wereld geeft veel mogelijkheden om uw business te besturen, verrijken en te veranderen. Door goede toepassing van IoT krijgt u heldere inzichten in uw eigen processen en die van uw klanten waardoor u kwaliteit en service kunt optimaliseren en kosten verlagen. Wat betekent dit voor u in de praktijk? Bekijk onderstaande video. 

Denken en doen

De techniek is er klaar voor, maar het blijkt dat organisaties vaak blijven hangen in ideeën of plannen. AMIS helpt u graag uit deze impasse. Wij geloven er namelijk in dat de beste manier om je te ontwikkelen, het combineren van denken én doen is. Samen met u denken we mee over de opportunities die IoT kan bieden en de technische mogelijkheden en consequenties. Daarvoor hebben we uitgebreid ervaring opgedaan met sensoren, beacons, verbonden en gestuurde ‘devices’ en industriële toepassing zoals edge-computing.nieuwe bedrijfsmodellen met iot

Wij weten dat het niet gaat om monitoring van individuele sensoren, maar om het totale beeld van de werking van het fysieke ‘systeem’: het combineren van individuele sensoren tot een digitale representatie van de werkelijkheid. We kijken dan naar concepten als monitoring, actioning en predictive maintenance, en ook naar zaken als security en performance.

 

Het concept zetten we uiteindelijk om in een cloudgebaseerd IoT-platform. Dit vormt de basis voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen en toepassingen zoals het leveren van on-demand services, pay-per-use modellen en het besturen via een ‘digital twin’. Ook kunnen we met IoT actief bijdragen aan het behalen van strategische doelen op het gebied van duurzaamheid, zoals energiebesparing en CO2-reductie.

Effectieve oplossingen

Door onze kennis en ervaring zetten we uw wensen om in effectieve oplossingen. Daarbij maken we zoveel mogelijk gebruik van standaardoplossingen, zoals de oplossingen van IoT.nxt, voor verwerken, verrijken en visualiseren van data en het afhandelen van bedrijfsprocessen.

 

Naast de ‘build’ en ‘run’ van alle componenten in de keten en de regie tussen de betrokken partijen in een IoT-project, kunnen we ook nog een stap verder gaan: we helpen u ook graag met uw commerciële strategie, business modellen, pricing-strategieën, procesinrichting en het ‘leren op de werkplek’ om de verandering ook te realiseren.

Condition monitoring

Een van de middelen die we inzetten om de conditie en het gebruik van (technische) objecten te meten is Condition Monitoring. Hiermee krijgt u inzicht in de prestaties, frequentie, en intensiteit van het gebruik. Condition Monitoring ondersteunt ook bij het ook opsporen van ongeplande uitval en detecteren van de oorzaak van de verstoring om zo de Overall Equipement Performance (OEP) te verbeteren.  

Success Story: ERIKS - Smart Asset Management met IoT

Vroegtijdig onderhoud plegen voorkomt dat een machine of zelfs het gehele productieproces uitvalt. Conclusion heeft voor ERIKS een onderscheidend IoT platform ontwikkeld waarop zij, onafhankelijk van het soort machine of leverancier, producten kan aansluiten en monitoren. Hierdoor kan men voorspellend onderhoud plegen om zo uitval te voorkomen, Total Cost of Ownership te verlagen en de veiligheid te verhogen. Lees hier de volledige case.

 

*Onze IoT-activiteiten voeren wij uit onder noemer van Conclusion Connect.

Meer weten over IoT?
Bel Robbrecht van Amerongen
06 41 01 02 86Abonneren
op nieuws?